Mammu bizness: Tev nav vienalga, ko tava ģimene ēd? Ienāc www.partikasgrozs.lv!

Mammu bizness: Tev nav vienalga, ko tava ģimene ēd? Ienāc www.partikasgrozs.lv!

08. Dec 2015, 21:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Iesākumā bija vēlme, bet nebija skaidrs kā šo ideju realizēt dzīvē, lai dabīgi pārtikas produkti būtu pieejami ikvienam, kam ir svarīgi ko un kā viņš un viņa bērni ēd, piedevām svaigi par saprātīgu cenu."Par ko ir runa, un kā viss turpinājās? Uzzini, lasot interviju ar Pārtikas Groza radītāju!

20151130183420-40575.jpg

Sāku ar sevi..

Tā teikt, kas meklē, tas atrod, un nu jau piecus gadus ik nedēļu diezgan veiksmīgi nodrošinu savas ģimenes pārtikas krājumus ar lauku labumiem no Latvijas zemnieku saimniecībām. Taču ideja nelika mani mierā, tāpēc izveidoju ‘’PārtikasGrozu’’, lai arī citas ģimenes var iegūt un baudīt dabīgus, bioloģiskus, svaigus pārtikas produktus no vietējiem lauksaimniekiem vienuviet.

20151126140641-45360.jpg

-Kad un kā sāki savu biznesu?

Kaut saskicēts domās un uz papīra viss bija jau labu laiku, reāli ideju dzīvē sāku ieviest š.g. augustā, kad intensīvi tika noformētas visas ar uzņēmumu saistītās formalitātes, bet septembra vidū atvērta mājas lapa.

-Ko tieši tu radi, ar ko saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Tā kā interese pēc dabīgiem un veselīgiem produktiem sabiedrībā pieaug, arī mana motivācija virzīt savu ideju pieņēmās spēkā. Interneta veikala mājas lapa www.partikasgrozs.lv tika veidota ar mīlestību un rūpēm, domājot par nākotni, tīru un sakoptu dabu, veselīgiem un laimīgiem cilvēkiem, kas ik nedēļu var pasūtīt un iegādāties sezonālus, svaigus, dabīgus, garšīgus produktus, lielu daļu iegūtus no bioloģiskajām zemnieku saimniecībām. Šobrīd ir ap 20 saimniecībām, kas regulāri piedāvā savu produkciju, taču uzņēmīgu zemnieku un ražotāju Latvijā netrūkst, un ik pa laikam pievienojas vēl kāda ar lieliskiem un gardiem produktiem. Iepērkoties šādā veidā mēs ne tikai ātri, ērti un izdevīgi tiekam pie veselīgiem labumiem, bet arī atbalstām vietējos lauksaimniekus, kuri būs priecīgi par regulāri veiktiem pasūtījumiem, tādējādi gūstot atalgojumu un gandarījumu par ieguldīto darbu un laimīgiem pircējiem, kas to novērtē!

-Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Sākotnējais mērķis, labas idejas vārdā šis viss tika aizsākts. Taču ar to nepietiek. Galvenais virzītājspēks ir apmierināts pircējs. Pircējs, kurš novērtē šo darbību, veic regulārus pirkumus, izsaka savas vēlmes un viedokli attiecībā par produktiem, vēlamajiem papildinājumiem un, galvenais, ka ir ieinteresēts un izjūt vēlmi turpmākai sadarbībai. Tas viss liek rosīties un strādāt efektīvāk, papildinot piedāvājuma klāstu, uzlabojot ikdienas un turpmāko darbību, pilnveidoties un attīstīties. Svarīgi ir tas, ka man ārkārtīgi patīk tas, ko daru, un ja tas tiek novērtēts, daru ar vēl lielāku prieku!

20151126140649-51473.jpg

-Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lietas? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Protams, visa nepieciešamā informācija par produktiem, to pasūtīšanu, saņemšanu, jaunumiem, zemnieku saimniecībām u.c. ir pieejama mājas lapā www.partikasgrozs.lv. Papildus informāciju vai atbildes uz jautājumiem noteikti var gūt arī pa kontaktos norādīto tālruni vai e-pastu.

-Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Labākie reklāmas nesēji ir paši pircēji, kuri dalās ar savu pozitīvo pieredzi un iesaka arī citiem šādā veidā tikt pie lauku labumiem. Tiek izvērtēti dažādi reklamēšanās veidi un pakāpeniski piemēroti atbilstoši situācijai. Šobrīd pati galvenā reklāmas funkcija ir tā, lai vispār cilvēki uzzina par pārtikasgrozs.lv, sadzird un vēlas sadarboties. Pie tā arī tiek strādāts. Tiek izmantoti sociālo tīklu sniegtie reklāmas rīki Facebook, Google. Jaunumi un aktualitātes ir aplūkojami arī www.partikasgrozs.lv mājas lapā, taču ikviens var sekot līdzi informācijai Facebook lapā: www.facebook.com/partikasgrozs/ (https://www.facebook.com/partikasgrozs/)

20151126140657-88149.jpg

-Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Šajā pusgadā ir notikušas lielas pārmaiņas. Ir tapuši vairāki līdzīgi uzņēmumi un aktivizējusies produktu tirdzniecība interneta vidē, arī paši zemnieki sākuši aktīvi rosīties. Tas, patērētājiem, protams, ir labi, galvenais, piemeklēt sev labāko, izdevīgāko, ērtāko risinājumu ikdienas pārtikas produktu klāsta iegādei. Bet kā uzņēmējai, man tas ir stimuls un dzinulis darboties aktīvāk, strādāt efektīvāk, paplašināt redzesloku, lai iegūtu jaunu pieredzi un zināšanas, kas noderētu uzņēmuma attīstībai.   

-Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Godīgi sakot es nekoncentrējos uz nosaukumu, bet gan uz pašu darbības būtību. Kad pienāca laiks nosaukumam, mēģināju tajā īsumā ietvert galveno domu. Manā izpratnē simboliski ‘’PārtikasGrozs’’ ir tas, ko katrs veido sev vai savai ģimenei noteiktam laika periodam, piepildot to ar sev vajadzīgajiem un tīkamajiem produktiem patēriņam. Es pati šādi veidoju savu iknedēļas pārtikas grozu un piedāvāju iepirkties arī citiem caur www.partikasgrozs.lv veicot pirkumus visas nedēļas garumā ar produktu piegādi un saņemšanu 1-dienās.

20151126140705-80062.jpg

-Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Partikasgrozs.lv piedāvā dabīgus produktus no Latvijas zemniekiem! Mūsdienās tik aktuāli – ātri, ērti, izdevīgi un veselībai draudzīgi!

-Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir trīs lieliski bērni, divi skolnieki, viens bērndārznieciņš. Teikšu kā ir – katram savas personības izpausmes. Visi trīs ir ļoti kustīgi un aktīvi. Tāpēc enerģijas izlādei un fiziskai attīstībai apmeklē arī dažādas sporta nodarbības. Ļoti patīk pavadīt laiku kopā ar draugiem, taču ar prieku izbauda arī mājas gaisotni. Vēl ir tas vecums, kad ļoti priecājas par izbraucieniem un ekskursijām kopā ar ģimeni un dažādām aktivitātēm kā pārgājieni, pārbraucieni ar riteņiem, laivošana, slēpošana. Kopumā varu teikt, ka tie ābolīši no ābelēm tālu nekrīt, visi esam gana aktīvi, aktivitāšu cienītāji.

20151126140714-56952.jpg

-Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Šāda veida darbības modelis man ir ļoti ērts, jo varu strādāt gan darbā, gan mājās, pat automašīnā, ja kāds no bērniem jāgaida pēc nodarbībām, galvenie darba rīki ir dators ar interneta pieslēgumu, telefons. Protams, ir jābūt mobilai un modrai, lai veiksmīgi savienotu plānotos darbus ar ikdienas ritējumu un ģimenes aktivitātēm. Bet jebkurā gadījumā varu paļauties uz vīru, kurš gan ir diezgan noslogots un aizņemts savā darba laikā, bet vienmēr rodam kādu risinājumu, un galu galā mums ir lieliska omīte, kura vienmēr laipni gatava izlīdzēt, ja rodas tāda situācija.

-Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni visbiežāk ir tie, kas šos lieliskos produktus, kas ievietoti mājas lapā, sākotnēji notestē un atzīst par labu esam. Un galu galā bērni ir galvenais vadmotīvs, kāpēc vien ir vērts domāt par veselīgiem ēšanas paradumiem. Vēlos ne tikai saviem bērniem rādīt piemēru, nodrošinot ar veselīgu pārtiku, bet dot iespēju arī citām ģimenēm šādi iepirkties.

-Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Tieši grūtniecība un bērniņa piedzimšana liek papildus aizdomāties par veselīgu uzturu, ko un kā ēdam. Nevaru teikt, ka pirms tam par to nedomāju, taču grūtniecības laikā par to piedomāju īpaši, un jo īpaši par to, ka ir jāpaēd, nevis nav laika. Tieši pirms 11 gadiem arī aizsākās mani meklējumi veselīgākas, dabīgākas produkcijas meklēšanā, bet pakāpeniska pāreja uz īsteni dabīgiem, bioloģiskiem, ekoloģiskiem produktiem ir kādus 5 gadus. Jāatzīst, sākumā nav viegli, jo tās ir zināmas grūtības un pārmaiņas. Jo īpaši, kad sāc lasīt un iedziļināties sastāvos, un kad bērni šad tad atnes mājās tādus pasaules gardumus, ka mati ceļas stāvus. Un pats grūtākais ir šis aizliegums, jo pārējie taču pērk, tas esot topā. Un teikšu kā ir, skaidrojumi ne vienmēr dod labu rezultātu, bet es ceru, ka ilgtermiņā iedarbosies! Un ceru, ka arvien vairāk un vairāk būs ģimenes, kam ir svarīgi kādus produktus ikdienā patērē!

20151126140723-47717.jpg

-Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Uzdrīkstēties, jo labas idejas nevar būt sliktas. Ne vienmēr un ne visiem var patikt, bet tam tā arī nav jābūt. Bailes nav sabiedrotais, kaut atzīšu, ka neesmu no lielām drosminiecēm, taču katru soli var pārvērst priekā, tikai ar sevi jāstrādā. Jāsaprot, cik tālu esmu gatava iet, lai piepildītu savu sapni. Tieši tāpēc uzskatu, mēģināts nav zaudēts, ja esi darījis visu, lai nenožēlotu to, ko neesi paveicis. Bet vienu gan varu teikt, ar laiku un pacietību ir jānodrošinās, pielietojot savu pieredzi un zināšanas, tikai attīstība ir mūsu virzītājspēks.

UZDOD JAUTĀJUMUS UN LAIMĒ GARDUMU GROZU :)

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pandulaacis pandulaacis 09. Dec 2015, 14:53 partikasgrozs

Cik jauki! Liels paldies! 😀

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 20:41 Mētrra

Jā, to vietu es arī domāju, atceros tukšus skatlogus pirms vairākiem mēnešiem 😀

Ar laiku tā visa apstaigāšanai gan ir kā ir - darbdienās esmu ar bērnu bariņu, bet brīvdienās dodos strādāt, tāpēc vispiemērotākais ir tieši šāds variants - kā Pārtikas grozam - ar piegādi līdz namdurvīm. Stiept dārzeņu maisus no centra līdz Pārlielupei ir kā ir, arī autobusu sarakstu visbiežāk sastādījis Mērfijs 😀

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 19:58 Mētrra

Nezināju par pagalmu un nezināju par jauno veikalu pie Optimas - tur agrāk bija... Saules veikals? 😀 Mēs maz slimojam. Paldies!

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 19:56 Tisha_

Paldies, man pietiek ar rūpēm par savu ģimeni.
😀

08. Dec 2015, 16:38 pandulaacis

Izklausies gana aktīva dāma, kāpēc pati nenorganizē tiešās pirkšanas pulciņu Jelgavā?

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 15:05

Man radās vēl viens jautājums - cik viegli / sarežģīti ir saorganizēt loģistikas lietas? Jo redzu, ka zemnieki atrodas visdažādākajās vietās. Viņi paši piegādā savus produktus vai arī Jums sanāk lielā ceļošana?

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 14:11 partikasgrozs

Paldies, ļoti ceru, ka perspektīva sasniegs Jelgavu! 😀

Cipilka Cipilka 08. Dec 2015, 12:32

Sveikas meitenes,
ja kādai interesē, ražoju sukādes un sīrupus (pārsvarā ābolu/ābolu upeņu vīna marinādē), ja kādai interesē, droši rakstat 😀
Izcelsmes vieta Preiļu novads, izejvielas ievāktas piemājas saimniecībā un mežā, teritorija ir ĪADT, augļu koki un krūmi netiek mēsloti ar nekādiem minerālmēsliem vai minerālvielām.
pievienotās bildes mazam ieskatam.

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 09:23 VeryHappy :)

Nesanāk, mums nav auto, kā jau rakstīju 😀 Arī mums ir tirdziņi, bet man tieši labu svaigu gaļu un dārzeņus gribas, nevis ekstras - tās var sarūpēt 😀

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 08:51

P. S. Atcerējos, ka mums gan ir Amatnieku sēta, bet tur tomēr ekskluzīvākas preces.
😀

pandulaacis pandulaacis 08. Dec 2015, 08:46

Un atkal man jāsaka - eh, eh, eh, kāpēc viss brīnišķīgais notiek Rīgā?! 😀 Pēdējā laikā pastiprināti sāku interesēties par ēdamlietām no zemniekiem un diemžēl nākas vilties - Jelgavā, cik man zināms, nav ne tiešās pirkšanas veikaliņa, ne tamlīdzīgu iespēju - cik nu pašam meklēt zemniekus un pasūtīt preces no viņiem, bet gribas tieši to dažādību - no viena piens, no cita gaļa, no trešā - biezpiena sacepums. Un pievešanu līdz mājām arī gribas, jo esam bez auto. Iegādājoties pārtiku no viena zemnieka ir bijis tā - kartupeļi dievīgi, bet piens... savāds 😀 Lai arī vīrs strādā Rīgā, visus labumus no Centrāltirgus ar savadāt neizdodas, un arī tur tā izcelsme nezināma 😀 Tad nu loģiskais jautājums - vai ir plānots šo lielisko ideju attīstīt arī tuvākajās pilsētās?