Mammas pieredze: Ceļš uz zaļāku mājas uzkopšanu

Mammas pieredze: Ceļš uz zaļāku mājas uzkopšanu

10. Mar 2020, 23:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katra no mums zina, cik daudz laika var aizņemt mājokļa tīrīšana. Dažkārt doma vien par to jau sabojā noskaņojumu, tāpēc cenšamies novilcināt ķeršanos pie darba līdz pat pēdējam brīdim...

Laiks iepazīties ar Greenway produkciju, kas mainīs tavu viedokli par mājas uzkopšanu!

Greenway ir jauns, bet jau ļoti populārs ekouzņēmums, kas šā gada sākumā ienācis Eiropas tirgū, kas nozīmē, ka Greenway produkcija tagad ir pieejama arī Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citu valstu iedzīvotājiem.

Lai padarītu mājas uzkopšanu ērtāku, Greenway piedāvā īpaši izstrādātus mikrošķiedras produktus, kas palīdzēs likvidēt jebkāda veida netīrumus, izmantojot tikai ūdeni.

Māmiņu Kluba mammas pieredze

Jau kopš bērnības no savas vecmāmiņas un mammas vienmēr dzirdēju, ka tīrībai ir balinātāja smarža. Tas nozīmē - daudz ķīmijas, vienmēr un visur, katrā mājas stūrī. Tāds bija mūsu mājas uzkopšanas moto.

Mana vecmāmiņa visu mūžu nodzīvoja laukos, kur nebija pieejami visi "maģiskie" tīrīšanas līdzekļi, tāpēc viņa centās izlīdzēties ar pieejamo - smiltis un sinepes izmantoja, lai uzspodrinātu virtuves piederumus, ar veļas ziepēm un pupiņu novārījumu tika mazgāti pat mati, savukārt vēlākos laikos tīrīšanas līdzekļu arsenālam pievienojās arī soda un etiķis.

Kad 1970.gadā mana vecmāmiņa no Ukrainas laukiem pārcēlās uz Rīgu, viņa bija pārsteigta par plašo ķimikāliju izvēli. Viņas priekam nebija robežu, jo varēja tikt pie hlora, balinātājiem, pulvera, stikla tīrīšanas līdzekļa.

Protams, ķīmija bija efektīva un reizēm patiešām atviegloja tīrīšanas procesu, bet vai kāds kādreiz aizdomājās par kaitējumu, kuru ar šiem aerosoliem, pulveriem un pastām nodarām apkārtējai videi un arī paši sev? Atzīstos, ka ienīdu tīrīšanu jau kopš bērnības - ja netika lietoti cimdi, rokas kļuva sausas, plaisāja un pārklājās ar plankumiem. Ja tīrīšanas laikā netika aizturēta elpa, šķita, ka ķīmijas asā smaka aizkļuva līdz pat vēderam.

Un tie putekļi!!! Cik bieži dzirdēts vecmāmiņas pamudinājums, ka tagad vajag padzenāt putekļus.

Putekļi, protams, nekur nepazuda, vien pārvietojās aplī pa visu mājokli. Noslaucīti no skapīša virsas, tie nosēdās uz tā stikliem, slaukot no stikliem - atkal uz grīdas. Tas bija kā apburtais putekļu loks, kas visu laiku pārvietojās pa dzīvokli. Sava veida īpašais putekļu cikls.

Īsāk runājot, vēl ne tik sen mājokļa tīrīšana man bija īsta spīdzināšana. Un tā visu līdzšinējo dzīvi.

Pagājušajā mēnesī es iepazinu īstus burvju palīgus. Kāda pazīstama māmiņa stāstīja, ka sev pasūtot Greenway eko salvetes, ar kurām var noņemt visa veida netīrumus, izmantojot tikai ūdeni. Bez nekādas ķīmijas! Un, pēc viņas teiktā, tīrīšana viņai vairs neaizņemot daudz laika.

Sākotnēji es tam īsti neticēju, taču nolēmu pamēģināt, pasūtot mājas tīrīšanai pāris salvetes. Un teikšu, kā ir, - no šī brīža mana attieksme pret tīrīšanu krasi mainījās. Man tas bija jaunas pasaules atklājums!

Izmantojot stiklam paredzēto salveti un visparastāko ūdeni, es visus dzīvoklī esošos spoguļus nomazgāju līdz perfektam mirdzumam bez jebkādas piepūles. 

Savukārt ar Involver disku un ar speciāli paredzēto tīrīšanas pastu, kurai ir patiešām dabīgs sastāvs, beidzot notīrīju biezo, taukaino netīrumu slāni no plīts virsmas. Tagad tā izskatās kā jauna.

Ja vien jūs redzētu, kāds prieks bija manam vīram, kad viņš ar autodvieli un visparastāko ūdeni iztīrīja visu mašīnu līdz perfektam spīdumam. Mistika, taču tā patiešām bija.. Autodvielis burtiski "izvilka" visus netīrumus no automašīnas virsmas. 

Savukārt es ar lielu nepacietību gaidu siltāku laiku, lai ar savu burvju salvetīti nospodrinātu visus mājas logus un izbaudītu 3D efektu.

Redzot, cik viegli ir panākt tīrību, tīrīšanas procesu ir pat ļoti grūti apturēt :)

Kur slēpjas šo salvešu noslēpums? Sāku pētīt informāciju un atklāju, ka tas saistīts ar japāņu tehnoloģijām.

Īpaši plānā mikrošķiedra ar savērptajiem pavedieniem ir gluži kā putekļusūcējs, kas savāc visus netīrumus, putekļus un taukus.

Produktu klāsts ir ļoti plašs, sākot no sejas, ķermeņa un bērnu kopšanai paredzētiem produktiem, beidzot ar salvetēm virtuves tīrīšanai, vannai, apaviem un pat dzīvniekiem.

Atzīšos, ka sākumā šāda pārpilnība mani pat samulsināja, taču konsultants man palīdzēja izvēlēties tieši man piemērotākos līdzekļus.

Pēdējā mēneša laikā jau man pašai ir izdevies labāk iepazīt plašo produkcijas klāstu un nu varu tos ieteikt gan draugiem, gan radiem un arī jums. Netērējiet savu dārgo laiku tīrīšanai - labāk to veltiet sev un saviem mīļajiem!

Tagad man vairs nav jāizvēlas starp tīrību mājās un braucienu ar draudzenēm uz kafejnīcu, jo man pietiek laika abiem. To novēlu arī jums!

Lai putekļi arī tev vairs nav ienaidnieki un problēma! Dzīvo vienkārši un tīri ar prieku!