Māmiņu Klubs testē: Peldes āliņģī

28. Jan 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai atceries, kā rudenī Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja izaicināja sevi un izmēģināja aukstuma peldes? Tagad Rūta iet soli tālāk un dodas peldēties āliņģī.

Rūdīšanās skolas dibinātājs un treneris Māris Žunda, stāstot par aukstuma peldēm un peldēšanos āliņģī teic, ka aukstums ir veids, kā aktivizēt savu imunitāti un vienlaikus ar pozitīvā stresa palīdzību arī kairināt nervu sistēmu. “Katrs atrod savu robežu, cik daudz pozitīvā stresa nepieciešams, lai trenētu ķermeni, paaugstinātu tā darba spējas un organisms būtu izturīgāks pret saslimšanām,” skaidro treneris, norādot, ka cilvēki, kuri ziemā nepārtrauc peldēšanās sezonu, arī fiziski un emocionāli jūtas daudz labāk.

Tiesa, pirms mest sev izaicinājumu un doties izmēģināt peldi āliņģī, svarīgi novērtēt savu emocionālo un fizisko pašsajūtu, jo katra diena ir atšķirīga no iepriekšējās, tāpēc, pirms dodies peldēties, izvērtē savu pieredzi pēdējo divu nedēļu laikā. “Ja neesam izgulējušies, ēduši sabalansēti, fiziski kustējušies, tas ir risks, kas rada stāvokli, ka neesam tam gatavi,” norāda Māris Žunda. 

Papildus vēl bez savas pašsajūtas izvērtēšanas būtiski novērtēt arī vides apstākļus. Tas nozīmē, ka mājās esot siltumā izdomāt, ka šodien dosies peldēties āliņģī, nav pareizi, jo situācija jānovērtē, atrodoties konkrētajā vietā.

Izmēģinot peldi āliņģī, Rūta atzīst, ka pirms gada pat nespēja iedomāties, ka ir uz ko tādu spējīga: “Tas nav stāsts tikai par to, ko var mans ķermenis, bet arī par to, uz ko ir spējīgs mans prāts – kā spēju sevi motivēt, noskaņot un sarunāt, ka esmu to spējīga izdarīt.” Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja atzīst, ka uzvara pār sevi, izkāpjot no āliņģa, ir lielākais dzinulis, kas liek iet uz priekšu.