Māmiņu Klubs testē: Keramikas meistarklase

20. Nov 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums, latviešiem, vienmēr padevies roku darbs, tāpēc Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Rūta 15.novembra raidījumā labprāt iepazinās ar latviešu dizaineres Katrīnas Lauvas darbiem, arī pati izmēģinot savu varēšanu trauku izgatavošanā.

Lai arī Rūta atzīst, ka šāda darbošanās varbūt nav viņas sirdslieta, vide un motivācija, kuru iedod meistars, ir ļoti svarīga, lai rezultāts varētu izdoties, kā tas ir “Katrīnas keramika” meistarklasē, kur tiešām ir īstā vide, lai radītu.

Pati Katrīna Lauva stāsta, ka meistarklases palīdz lieliski atslēgties no ikdienas, jo līdzko rokās tiek paņemts materiāls, ar pirkstu galiem to izjūtot, nonāc pavisam citā realitātē, tāpēc šādas meistarklases varētu dēvēt par sava veida meditāciju.

Tam piekrīt arī Rūta, kura atzīst, ka pēc meistarklases ieguvusi foršu mieru. “Simpātiskākais šajā procesā ir tas, ka neviens nav pateicis, kādam ir jāizskatās gala rezultātam, ir tikai process. Tāpēc tam ļauties ir daudz patīkamāk, jo var aizmirsties, relaksēti darboties un nedomāt par citām lietām,” saka Rūta.