Māmiņu klubs sveic Ziemassvētkos

Māmiņu klubs sveic Ziemassvētkos

24. Dec 2017, 09:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzīve nav iespējama bez pārmaiņām – katra lieta, kas notiek, ir uz labu. Un tas ir stāsts arī Māmiņu klubu. Jau pavisam drīz sēdīsimies pie svētku galda, klausīsimies bērnu skaitītajos Ziemassvētku dzejoļos, dziedāsim Ziemassvētku dziesmas un apmainīsimies dāvanām. Šis gads ir bijis īpašs katrai no mums un kāda ģimene šogad Ziemassvētkus sagaida jau kuplākā pulkā, kādā ģimenē ir piedzimis pirmais bērniņš, kāda māmiņa vēl tikai gaida. Bet mūs visas vieno kāda kopīga lieta. Mēs esam mammas saviem bērniem un cerams, šajos Ziemassvētkos būsim kopā ar tiem.

Vēl īsi pirms Ziemassvētkiem, starp dāvanu meklējumiem un bērnu auklēšanu gribam uz mirkli Jums ļaut iedvesmoties no mammām, kas ik dienas domā par mammām. Ir mammas, kuras ikdienā redzamas televīzijas raidījumā, kāda rūpējas, lai Jūs vienmēr sasniegtu labāko ekspertu un speciālistu ieteikumi, vēl kāda mamma, kura tur to visu kopā.

Māmiņu kluba vadītāja Baltijas valstīs Sandija Salaka vadot Māmiņu klubu un pati esot divu bērnu mamma, zina, ka ikvienai mammai ir jāspēj atrast sevī radošumu, jo tajā slēpjas tas lielais spēks mūsu nākotnes virzībai.

20171220162503-80037.jpg

“Ikvienai mammai novēlu turēties, saprast to, ka bērni ir milzīgs iedvesmas avots. Radošā sākums, pats radīšanas brīdis un apziņa, ka radot bērnus mēs radām arī pasauli, kas ir mums apkārt. Tādu kādu to gribam mēs un tādu, kādu mēs to gribam saviem bērniem. Novēlu mammām nepazaudēt un ļauties savai radošajai būtībai, jo māmiņās ir milzīgs spēks un mammas kopā ar savu spēku

Mums mammām dažreiz aizmirstas, ka visas kopā mēs varam radīt arī lielu pasaules revolūciju, tāpēc – lai radošuma nepietrūkst un būsim kopā.”

Divu bērnu māmiņa, žurnāliste Kristīne Virsnīte zina, ka katrai mammai šajos Ziemassvētkos ir tikai jānotic tam, ka viņa var.

20171221120904-73622.jpg

“Sagaidot 2017. gadu es to gaidīju ar lielām cerībām un gaidām, jo mans 2016 gads bija ļoti grūts un sajūta, ka tas nekad nebeigsies.. Daudz dažādu notikumu, viena liksta pēc otras, tam visam pa vidu biju arī jaunā mamma un visam pa vidu bija nemitīgs nogurums. Es zinu, ka tas nav viegli, bet pilnīgi noteikti vajag kādam pastāstīt un būt atklātai tajā brīdī, kad ir grūti, bet svarīgākais, ko sev jāpasaka – tas grūtums ir tikai uz mirkli, tas pāries. Tas dod to pārliecības sajūtu un stiprina, ka viss būs kārtībā. Un viss būs, jo Jaunais, 2018. gads solās būt romantisks, skaits un viegls. Tādu to arī Jums novēlu, mīļās mammas.

Nepadodieties. Mēs to varējām šogad, varēsim arī nākamajā gadā! Laimīgu!”

Māmiņu kluba televīzijas raidījuma vadītāja Ligita Mieze, kuras meitiņas Emīlijas pirmajiem lielajiem sasniegumiem esam sekojušas ar raidījuma palīdzību, zina, ka mammās ir gana daudz spēka, lai tiktu galā un sasniegtu visaugstākās virsotnes un mērķus.

20171220161608-14644.jpg

“Acis darba nobijās, rokas darba nebijās” - par šī sakāmvārda patiesumu šogad esmu pārliecinājusies daudz jo daudz reižu. Un katru reizi, liekot punktu, varu droši teikt – lai viss notiktu, ir jānotic sev, jāuzdrošinās un jāsper PIRMAIS SOLIS!

Tāpēc spert pirmo soli novēlām arī jums, lai kurā virzienā tas vestu! Jo tikai darot, mēs augam, mācāmies un piepildām savu dzīvi neaizmirstamiem mirkļiem!  Lai priecīgi!

 Trīs bērnu māmiņa, Māmiņu kluba Projektu vadītāja Baltijas valstīs un portālā www.maminuklubs.lv galvenā redaktore Kristīne Damškalne apzinās, ka vislielākais spēks ir mammās, kuras spēj uz mirkli apstāties un būt tādām mammām, kādas tās vēlas redzēt bērni. 

20171222112733-19299.jpg

"Svarīgākais ir atrast mirkli, kad apstāties. Ir darbs un termiņi, skola un mājas, izlietne, trauki un vēl un vēl... Milzum daudz lietu un pienākumu ir mammām jaatceras un jārealizē. Bet ziniet, kas bērnam ir svarīgi? Tas, ka mēs spējam atrast mirklīti laika arī viņiem. Lai ieskatītos acīs, lai ieklausītos, lai pabūtu ar viņiem divatā. Tikai mamma un tikai bērns. Un ne visi bērni kopā. 

Ir grūtī skatīties atpakaļ uz neizdarītajiem darbiem, bet ir viegli baudīt to mirkli, kad bērns ar mirdzošām acīm skatās acīs un liek Tev sajust to bezgala lielo mīlestību un prieku par to, ka uz mirkli Tu esi tieši tāda mamma, kādu to vēlas redzēt bērns. Ne tikai svētku laikā, bet arī ikdienā, vēlu Jums atrast sevī to prieku, pāri visiem pienākumiem un darbiem. Apstājieties un baudiet tagad. Jo bērni aug. Lai mīlestības un miera pilni Jums svētki!"

Superbēbītes Līnas Grietas un dēla Markusa mamma Liene Bērziņa ikdienā sastopama gan Māmiņu kluba interneta tiešraidēs, gan portālā, atzīst, ka lielākais noslēpums, ko var atklāt tikai tad, kad kļūst par mammu, ir pacietība un spēja būt blakus.

20171222110119-48687.jpg

"Mammas ir ārkārtīgi stipras un varošas. Agri celties un neiet gulēt, parūpēties un samīļot. Mammām pietiek spēka, lai sniegtu visu, kas ģimenei nepieciešams. Tajā mirklī, kad Tu kā mamma saproti, ka Tava misija ir bērnu nevis vest aiz rokas, bet būt blakus, paliek vieglāk. Skatīties kā mazulis kļūst par bērnudārznieku, pošas pirmajai skolas dienas, pēc mirkļa jau pucējas savam pirmajam izlaidumam un skat, kā tā dzīve paskrien. Esiet blakus un vienmēr gatavas ķert, ja krīt, bet nemēģiniet iemacīt. Bērni iemācīsies paši. Tā vienkārši un pa savam. Arī šajos svētkos - nekas, ka kādu no iecerētajām dāvanām nesanāca iegādāties, nekas, ka varbūt kāds kilograms pa daudz. Pavērojiet savus bērnus. Viņī Jūs bezgalīgi mīl. Par to, ka Jūs vienkārši esat. Lai gaiši un mierīgi Jums svētki!"

Lai gaiši, ģimeniski un priecīgu smieklu pilni Jūsu Ziemassvētki!

20171222104515-99740.jpg