Pāris dienas atpakaļ interneta plašumos uzgāju fantastisku recepti ļoti gardām kūciņām.Un tā kā kūkas ir mans vājais punkts,tad nu vakar tapa mazās Bounty kūciņas! Kūkas ir ļoti gardas, pašas kūst mutē. Protams garšos tikai tiem,kam kokosrieksts iet pie sirds.
Tad nu nepieciešamās sastāvdaļas:
Biskvīta mīklai (14 kūciņām):
- 4 olas
- 80 g miltu
- 20 g kakao pulvera
- 20 g kartupeļu cietes
- 120 g cukura
- ½ tējkarote cepamā pulvera
Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Baltumu saputo stingrās putās pievienojot naža galu sāls. Kad saputots,tad pievienojam 2 ēd.k. cukura un sakuļam vēl.
Tad atsevišķi sakuļam olas dzeltenumu ar cukuru. Pēc tam pievienojam baltās putas dzeltenumam un iecilājam.
Tad iecilājam miltus, kakao, kartupeļu cieti un cepampulveri!Masa sanāk gaisīga .
Masu kārtojam kēksu formiņās -pa vienai-divām karotēm.
Cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. bet gatavību varam pārbaidīt ar irbuli- ieduram,ja mīkla nepielīp ,tad ir gatavs! Es cepu konvekcijas režīmā.
Kamēr cepas biskvīts un pēc tam atdziest, gatavojam pildījumu!
Pildījums:
- 4 ēdamkarotes mannā
- 250 ml piena
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- šķipsniņa vaniļas
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
Dekoram: putukrējums, kakao un zemenes
Uzvāram pienu un pievienojam mannā. Vārām kā putru- ne pārāk šķidru, ne biezu. Kad putriņa gatava, noņemam no uguns un sakuļam pāris minūtes ar mikseri.
Tad atsevišķā traukā samikserē mīkstu sviestu(istabas temperatūrā ) ar cukuru. Var arī vienkārši samaisīt.
Tad sviesta masu pievieno pie mannā. Samaisa visu kopā un pievieno kokosriekstu skaidiņas. VIsu kārtīgi sakuļ ar mikseri.Liek ledusskapī! Es paturēju kādas 20 minūtes.
Tikmēr sagriež biskvītu uz pusēm. Sakuļ putukrējumu, sagriež zemenes!
Ņem pusīti no biskvīta, iesmērē kokosriekstu pildījumu pāris ed.k. un liek cepurīti virsū.
Apsmērē ar putukrējumu, pārkaisa ar kakao un dekorē ar zemenēm vai ēd tā pat!
Pagatavošana aizņem aptuveni stundu, bet kūciņas no galda pazūd daudz ātrāk!