VIDEO: Māmiņa Lāsma gatavo no Ezerkauliņu dārzeņiem: 3 veselīgas receptes

30. Sep 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

24.septembrī ONLINE TV interneta tiešraidē baudījām ne vien informatīvo plūsmu caur saviem datoru ekrāniem, bet varējām vērot arī to, kā ar Ezerkauliņu dārzeņiem gatavo Lāsma, divu bērnu māmiņa. Ko Lāsma iesaka pagatavot no Latvijā audzētiem dārzeņiem un augļiem rudenī?

Dārzeņu uzkodu plate

Sastāvdaļas: Krāsaina paprika, burkāns, puķkāposts, svaigs brokolis, gurķi

Lāsma iesaka sezonālajiem dārzeņu salātiem vai dārzeņu uzkodu platei klāt likt mērcīti  ar svaigu, sarīvētu, izspiestu ķiploku. Dārzenīšus var sagriezt gareniski vai improvizēt ar dažādām formiņām.

Ja meklē C vitamīna avotu, tas, kas noteikti sezonā jāēd: paprika, kāposts, un no citrusaugļiem – kivi, citroni, apelsīni, greipfrūti, mandarīni

Rudens labumu salāti

Sastāvdaļas un pagatavošana: bietes (3 nelielas vārītas bietes), rīvēti āboli (mazi 2 vai 1), žāvētas plūmes (3 karotes), kas ir ļoti vērtīgas. Lai plūmes mīkstākas, tās sagriež, pamērcē ūdenī. Visu samaisa kopā, aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, lai salāti būtu saturīgāki, patīkamāki. Sāli katrs var likt pēc saviem ieskatiem. Skābumam var piepilināt, piemēram, citronu.

Vitamīnu kokteilis

Sastāvdaļas un pagatavošana: Blenderī spinātu lapas – 1 vai pusotra sauja, svaigi spiestu 3 apelsīnu sula, svaigi spiesta citrona sula, parastās salātu lapas, gurķis, medus – 2 ēdamkarotes, var likt klāt arī kādu kabaci. Visu blenderē kopā.Ja ir vēlme, var iegūto kokteili atšķaidīt arī ar ūdeni.

Vasarā klāt var likt dārza, meža ogas. Spinātu vietā var likt pat pienenes, balandas, nātres.

Tāpat variēt var arī ar sulām, - var lietot burkānu,  ābolu sulu, bumbieru, kivi sulu. Ja grib biezāku konsistenci, var likt banānu.

Ļoti vērtīgas ir linsēklas, kas gan ir kārtīgi jāsablenderē.

Veselīgie kokteiļi uzlabo pašsajūtu, matu un nagu stāvokli, kā arī – veselību!

Māmiņu Klubs