Maigā ķirbju krēmzupa

Maigā ķirbju krēmzupa

03. May 2017, 11:55 Mar&Co Mar&Co

Nu ir pienākusi tā diena, kad arī Marko tika pie ķirbīša. Iepriekš piebarošanu uzsākām ar zaļajiem dārzenīšiem. Izvēlējos riekstu ķirbi, jo esot mazāka iespēja, ka būs alerģija. Ieraudzīju veikalā nelielus Latvijas ķirbīšus un paņēmu veselu, lai arī mums, vecākiem, pagatavotu ko gardu. Šoreiz- ķirbju krēmzupu.

Pagaidām Marko var iesaistīties tikai blakus sēžot savā barošanas krēsliņā, vērojot un dodot komandas - brr, agū! Kamēr katliņā vārīju kartupeļus, ķirbi un sīpolu, tikmēr mazais bauda savu tiesu! 

20170503114917-86472.jpg

Tātad! Krēmzupai nepieciešams:

4 nelieli kartupeļi sagriezti kubiņos

1/5 daļa no neliela ķirbja sagriezts kubiņos

1 sagriezts sīpols

sāls, rozmarīns

saldais krējums

bekons vai kāda kūpināta gaļiņa

 

Vārīju 20 min., sablenderēju un pievienoju saldo krējumu. Pannā apcepu strēmelēs gaļiņu. Ar to dekorēju zupu, pievienojot arī rukolu un linsēklas. Ātri, vienkārši un gardi!

20170503115406-30593.jpg

Lai labi garšo!