Sastāvdaļas:
250ml piens
2 lielas olas
63 g sviests
57g milti
75g cukurs
1 paciņa Alojas kivi želeja
sāls
Pagatavošana:
Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem. Sviestu izkausējam, atdzesējam. Dzeltenumus putojam ar cukuru un želeju.
Ieputojam atdzisušu sviestu un tad miltus.
Uzsildam viegli siltu pienu, ieputojam mīklā.
Olas baltumus putojam ar šķipsniņu sāli līdz stingram putām.Lēnām kustībām baltumus iecilājam šķidrajā mīklā.
Formu iesmērējam ar sviestu un ieteikums dibenā arī cepamo papīru ieklāt,lai gatavu var skaisti izņemt.
Lejam mīklu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 35 minūtēm.
Pagaidam līdz pilnībā atdziest.
Sagriežam.Ja vēlamies apberam ar pūdercukuru.
Un, re, ka kivi nokrāsa tomēr saglabājās.
Dekorēu ar mannnā, biešu krēmu.
Mitra,stingra kūciņa ar vieglu, gaisīgu cepurīti. Garša atgādina siera kūku. Lieliski klāt ies arī ķīsēlis.
Esmu cepusi šo arī bez želejas. Sanāk nedaudz citādi.