Lubrikantu loma pāra intīmajā dzīvē!

Lubrikantu loma pāra intīmajā dzīvē!

04. Sep 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Konsultē Oksana Babula, Ginekoloģe-reproduktoloģe, maksts ekoloģijas speciāliste, homeopāte.

 

Gandrīz katra sieviete dažādos savas dzīves posmos saskaras ar situācijām, kurās būtu jālieto lubrikanti. Piemēram, ja ir problēmas ar maksts gļotādas sausumu. Sieviete ne vienmēr ir gatava dzimumaktam vienlaicīgi ar savu partneri, kā rezultātā gļotādā rodas mikrotraumas, parādās diskomforts un pat nelielas sāpes seksa laikā. Tādēļ maksts gļotādas sausums dažbrīd kļūst par nopietnu problēmu abiem partneriem. Prezervatīvs - pat ļoti plāns - rada lielāku berzi nekā āda, tādēļ frikciju (dzimumlocekļa kustība makstī) laikā pat pietiekami mitrinātā gļotādā var rasties mikrotraumas.

Lai izvairīties no problēmām, saistītām ar sausumu sajūtām dzimumakta laikā, ieteicams lietot maksts lubrukantus un hormonālus preparātus, kurus jums palīdzēs piemeklēt ginekologs.

Lubrikantus uz ūdens bāzes droši var lietot kopā ar prezervatīviem - tie neizraisa ķīmiskas reakcijas lateksā, tādēļ arī nebojā prezervatīvu. Lubrikanti uz udens bāzes mitrina maksts gļotādu pilnīgi dabīgā veidā, turklāt šo mitrināšanu pastiprina to sastāvā esošā hialuronskābe. Lubrikanti ar dabīgu alvejas ekstraktu mitrina, aizsargā un maigi kopj jūtīgu ādu. Ieteicams lietot sievietēm ar noslieci uz maksts mikrofloras izmaiņām, tai skaitā, slimojot ar kandidozi.

Lubrikanti uz silikona bāzes veido lielisku aizsargslāni uz maksts gļotādas, turklāt ir ļoti ekonomiski, jo silikons neiesūcas ādā un gļotādā. Šādi lubrikanti neizžūst, tā nodrošinot slīdēšanu ilgu laiku bez nepieciešamības uzklāt tos atkārtoti pašā nepiemērotākajā brīdī. Silikona lubrikanti ir ideāli piemēroti lietošanai dušā un baseinā, jo nešķīst ūdenī. Tos var izmantot kopā ar seksa rotaļlietām, kas izgatavotas no cietiem materiāliem, bet nav ieteicams lietot ar silikona izstrādājumiem.

Svarīgi atcerēties ka  ar sausumu sajūtām dzimumakta laikā saistītās problēmas lielā mērā ir atrisināmas!

Mīli. Atraisies. Baudi.

LUBRIKANTI

Adam & Eva Classic

uz ūdens bāzes ar hialuronskābi - papildus mitrināšanai, bez smaržas,

nodrošina dabīgo lubrikācijas sajūtu

Adam & Eva Natural

uz ūdens bāzes ar dabīgās alvejas sulu un hialuronskābi;

aizsargā un maigi kopj jūtīgu ādu intīmajā zonā;

Adam & Eva Elite

Unikāls sastāvs: uz ūdens un silikona bāzes

nodrošina ilgstošu lubrikāciju; 

www.adameva.lv 

Meklējiet aptiekās!