Ložmetējkalna skatu tornis

Ložmetējkalna skatu tornis

06. Oct 2020, 14:50 Cielavinna Cielavinna

Latvija ir bagāta ar skaistiem un interesantiem savā būvē skatu torņiem, kur katrs tornis paver savu unikālo skatu uz mūsu zemi.

Mans mīļākais skatu tornis, kuru varētu apmeklēt un apmeklēt un man tas neapniktu ir- Ložmetējkalna skatu tornis. Tornis no kura paveras burvīgs skats uz apkārtni, kas sevī glabā daudz vēsturisku atmiņu. Man prieks, ka ar mani šo mīlestību pret Latvijas ainavu, augstumu, torņiem, kalniem izbauda arī mani bērni un vīrs, kuriem ir bail no augstumu, bet katru reizi viņi tās pārvar un kāpj augšā, lai spētu izabudīt šo skaisto ainavu no torņa augšas.

Vienīgais mazie vēl paliek lejā, jo nav droši kāpt tajos ar maziem bērniem, vienīgi ja ergo somā iekšā, manējie jau par lielu tam, lai gan Hanna brīvdienās uzkāpa savā pirmajā skatu tornī Jūramlā.

Ložmetējkalnā, kas ir vienīgais kultūrvēsturiskais dabas liegums Latvijā, ir uzstādīts 27 m augsts skatu tornis, no kura paveras panorāmas skats uz Ziemassvētku kauju vietām.

Ložmetējkalna apkārtnē ir saglabājušās unikālas liecības par Pirmā Pasaules kara nocietinājumiem un šajā vietā notikušajām Ziemassvētku kaujām.

Iesaku uz torieni aizbraukt arī Jums un pie reizes apmeklēt netālu esošo Ziemassvētku kauju muzeju, tiešām interesanta vieta.

Patiks gan mazajiem, gan lielajiem.