Lilijas, mani ziedi

Lilijas, mani ziedi

03. Mar 2014, 17:33 nosiguldas nosiguldas

…..No šīs sirds izauga puķe, ko vēl tagad sauc par liliju. Līgavu rota un kapu puķe, uzticības, nevainības un cēluma simbols.

(Anna Sakse  „Pasakas par ziediem”)

Tas ir zieds kurā redzu sevi. Es ļoti mīlu visus ziedus, kam ir izteikta smarža, bet pret Lilijas ir kas pavisam īpašs. Lai gan es esmu dzimusi nedaudz vēlāk un mans zieds nav lilija, tas nebūt nav tik svarīgi, svarīgas ir sajūtas, kad agrā vasaras rītā izeju dārzā un viegli pieskaros tikko atplaukušam ziedam, tas smaržo tik stipri, ka apreibina. Gribās aizvērt acis un dejot, jo smalkās lapiņas atgādina skaistu kāzu kleitu, bet sajūtas, dienu, kad savu sirdi atdevu savam mīļotajam cilvēkam. Kā pasakā, Lilija, ir atdotā sirds, kuras vietā izauga šis brīnumskaistais zieds.

Lilija tiek raksturota, ne pārāk glaimojoši, tāpēc es pieņemu, ka tā lilija, kas dzimusi tikai dažas dienas pirms manis ir savādāka nekā es.

  • Nemanāms burvīgums, izsmalcināts raksturs - mēness ziediņš! Noslēpums, kuru atklāt, iespējams tikai pilnmēnesī. Maskarāde, maldi, flirts… Patīk viss noslēpumainais, bet pati nemīl atvērties un atklāt savus noslēpumus, nedaudz noslēgta. No malas izrāda bohēmiska tipa cilvēka iespaidu. Viegli apbur cilvēkus, bet tik pat viegli no tiem šķiras. Nepastāvīga, reizēm ļaujas meliem, vazā pretējo dzimumu aiz deguna. Bieži šajā zīmē dzimuši gaišreģi, ekstrasensi, astrologi, burvju mākslinieki, avantūristi. Neskatoties ne uz ko, lilija spēj būt laimīga.

Katras sievietes dzīvē ir noteiktas vērtības, kuras viņa vērtē augstāk par citām, manā tā ir uzticība, mīlestība un cēlsirdība. Tās pašas īpašības es piedēvēju ziedam, kas ir manu vērtību spogulis.

Kāpēc Lilija, jo man patīk noslēpumi un es mīlu sapņot, neskatoties uz stingro raksturu un nopietno ikdienu, es esmu sieviete un man tāpat kā mums visām, patīk būt kaut nedaudz romantiskai.

Mani mīļie zina, ka labākā dāvana man būs baltās lilijas un es esmu piedzīvojusi brīnumu, jo ziemassvētkos, kad visiem dāvina dāvanas, man bija klēpis baltu liliju. 

JAUNS KONKURSS: Uzplauksti pavasarim!

20140211133549-86676.jpg