Līgatne- Raganu ķēķis

Līgatne- Raganu ķēķis

09. Aug 2015, 15:22 laurlapa laurlapa

Piektdien 7.augustā ar ģimeni bijām aizbraukuši uz Līgatni, mūsu mērķis bija līgatnes dabas takas. 

Lai apmeklētu Līgatnes dabas takas - ieejas biļete pieaugušajiem Eur 3,60, tā kā bijām kopā ar bērnu, tad piešķīra 20% atlaidi, līdz ar to par diviem pieaugušajiem bija jāmaksā Eur 5,76.

Līgatnes dabas taka ir vairāk nekā 4km gara - tā ved caur mež un aizved pie dažnedažādākajiem zvēriem un putniem (piem.lāči, mežacūkas, vāveres, pūces, ūpji, utt.- dzīvnieki, kuriem ir piemērota Latvijas daba). Lai izstaigātu garo taku kopā ar bērniem nepieciešamas vismaz 2,5 - 3h. 

Dzīvniekus barot ir stingri aizliegts. Ir arī velonovietnes, jo ar velosipēdu aizliegts takā iebraukt, kā nekā ir jākāpelē arī pa kāpnēm. Ir vietas, kur ir ierīkotas piknika vietas. 

Braucot no Līgatnes dabas takām, apskatījām arī gulbjus Līgatnes centrā, kā arī Līgatnes papīrfabrikas alas un smilšakmens atsegumu Lustūzi. Tās patiešām ir skaistas vietas pie kurām nofotogrāfēties un kuras gribas apskatīt tuvāk. 

Kad bijām Līgatni apskatījuši (dažus kārotos objektus neapskatījām laika trūkuma dēļ), tad nolēmām paēst. Kaut arī Līgatnē redzējām vietiņas, kur varētu paēst (piem. Krodziņš Vilhelmīnes dzirnavas), tomēr nolēmām doties uz daudz pazīstamāku vietu Raganas Ķēķi. 

Raganas ķēķis atrodas braucot pa Valmieras šoseju, Limbažu un Turaidas ceļu krustojumā. Mūsu ģimenei patīk Raganu ķēķī, jo krodziņa apkārtne ir ļoti skaista - var nofotogrāfēties pie zirga, kas pajūgā ved raganu, bērns var pašūpoties pie krodziņa esošajās šūpolītēs, pašļūkt pa slidkalniņu, pavērot zivtiņas dīķī un, protams, arī labi paēst. 

Par pusdienām Raganu ķēķī samaksājām virs Eur 15 (pildīta paprika, pildīts baklažāns, kefīri, saļankas 2 pers.)

Katrā ziņā viena diena mūsu ģimenei bija par maz, lai vēl vairāk pagūtu atpūsties un ieraudzīt.