Lietas mūsu mājai

Lietas mūsu mājai

10. Oct 2016, 18:16 IlvaV IlvaV

Šis uzdevums, šķiet, man būs visvieglāk izpildāms, jo no saimniecības precēm pērku tik maz, cik vien iespējams. To, bez kā nu nekādi nespēju iztikt. Vienu dienu iegāju Drogas veikalā, tā rūpīgi paskatījos apkārt un nodomāju "Un ir kāds dullais, kas to visu pērk"?:D Visi tie gaisa atsvaidzinātāji, klozetpodā liekamie smaržekļi, smaržkociņi, tīrīšanas līdeklis vannai viens, tīrīšanas līdzeklis izlietnei-cits. Grīdai, virsmām, spoguļiem-atkal cits! Jomajo Tā var dulns palikt. Īstākā ķīmija, kas pie tam ir baiss naudas izsūkšanas veids.

Mūsu mājās no saimniecības precēm vienmēr ir ūdens, mikrošķiedras lupatiņas, kurām jau 10 gadu, līdz ar to nākas secināt, ka nekādi tur īpašie veidojumi iekšā nav,- visu lupatiņas vietā izdaru es ar savām rokām un ūdens:)))

Vienmēr ir trauku mazgājamais līdzeklis un/vai trauku mazgājamās tabletes. Bet tikai tabletes. Nekādus sāļus un šķidrumus principā vairs nepērku-neredzēju atšķirību. Šo vienmēr pamanos nopirkt Maxima veikalā ar ļoti mīlīgām atlaidēm. Ir sevišķi, mazajās Maximās ik pa laikam uzrodas kāds īpašs piedāvājums (lielā paka pat par 4 eiro). Tad paņemu uzreiz vairākas. Ja Maxima nekas neuzrodas, eju uz Drogas, kur ir otras manas iemīļotās trauku tabletes no Vācijas, kas gandrīz uz pusi lētākas kā populārās, bet mazgā tik pat labi. No trauku mazgājamā šķidruma tomēr pērku Fairy. Ir izmēģināti it kā draudzīgāki rokām un dabai, bet nācās secināt, ka kaut kas īsti nav. Traukus mazgāju ar birstīti vai švammēm šad tad, kuras arī vienmēr nopērku Maxima vai Drogas ar akciju cenu. Neatceros, kad pēdējo reizi trauku mazgāšanai kaut ko pirku par pilnu cenu.

Tad mūsmājās vienmēr ir līdzeklis drēbju mazgāšanai. Es īsti nevarēju iedraudzēties ne ar vienu šķidro mazgājamo līdzekli, tāpēc pērku lielos pulvera iepakojumus Cenu klubā vai uz akcijām medīju kapsulas Maxima, Rimi vai Drogas. Persil man kaut kā ļoti bieži ieklīst mājās, bet vispār šad tad pamēģinu arī ko citu. Kādreiz, kad mazā bija mazāka, mazgāju drēbes visiem ar Neutral, bet šobrīd vairs ne. Nekad, nekad nelietoju nekādus ne mīkstinātājus, ne atevišķi kādus tur šķidros līdzekļus vilnai, zīdam, melnai krāsai utt. Uzskatu, ka drēbēm ir jāsmaržo ne pēc kā, pēc tīrības, nevis maijpuķītēm, jasmīniem un cita. Pagulēt tādā veļā nav iespējams:D Ja ir kāds neizmazgājams traips baltajai veļai, esmu pāris reizes pirkusi kaut kādas paciņas balinātāju Drogās, bet, manuprāt, īpaši nelīdzēja. 

Vienmēr mājās, ir, protams, ziepes. Pērku tikai uz akcijām pārsvarā Maxima, Rimi, Drogas. Ir pāris zīmoi, kam dodu priekšroku, un citas nemaz nemēģinu. Šķidrās ziepes gan vairs nepērku, jo bērniem patīk ar tām pārlieku aizrauties:)

Apmēram vienu reizi mēnesī mazgāju vannu ar Cif vai tam līdzīgu ķīmiju, kad bērnus izsūtu no mājas, lai to smaku neosta. Diemžēl pavisam bez šiem līdzekļiem iztikt nevar. Kādreiz arī piedegušus traipus un, piemēram, kafijas kanniņas apakšu mazgāju ar tādu līdzekli, bet jau kādu laiku atpakaļ atklāju, ka vislabākais tomēr ir parastā soda. Uzber netīrajai vietai, uzgaida minūtes, lai iedarbojas un ar švammīti noberž. Easy! Varētu arī vannu droši vien tā izmazgāt, tik cik tur sodas nepieciešams:)

Tāpat klozetpodu ne biežāk kā reizi mēnesī  mazgāju ar tādu CIF veidīgo.  Vispār ko es te par Cif, ja šobrīd man mājās ir kaut kāds nezināms Yplon, ko iegādājos Maxima uz akciju zem eiro. Tīra tik pat labi, smird tik pat traki:) Ikdienā podu tīru ar sodu un etiķi. Ieber podā sodu, uzlej uz švammes etiķi un ar to paberzē-visi netīrumi, dzeltenumi kā nebijuši. 'Ķīmiju roka satver tad, kad kaut kāds slikums uznācis ņemties ar sodu un etiķi, kaut darbs jau tur diži vairāk nav. Nez, vēl neesmu izcīnījusi pilnīgu nē sadzīves ķīmijai. Es gan arī īpaši neesmu par to domājusi, bet dabīgi sanācis, ka vairs nepērku lielāko daļu no veikalā atrodamām lietām-nav patiesībā nekādas vajadzības! Māja tāpat spīd un laistās, ja tik darbu pieliek.

Krānus un izlietnes spodrinu vai ar savām mikroškiedras lupatiņām va iar citronu. Pārgriež citronu, pabraukā ar to pa netīro virsmu un voila! Var aicināt ciemiņus.

Drogās vēl pērku foliju, saldējamos maisiņus, ko izmantoju arī lidojumiem, salvetes degunam, tualetes papīru. Bet tik pat labi wc papīru iegādājos arī rimi un Maxima, ja tie ir akcijā. Arī sen par pilno cenu tas nav iegādāts. Kurpju smēres, aizsarglīdekļus iegādājos vai nu kopā ar apaviem apavu bodē vai Drogas šo to var atrast. Tāpat drogās ir nācies pirkt līdzekļus pret kukaiņu uzbrukumiem-skudrām. Sākumā mēģināju tik galā ar dabīgiem līdzekļiem, bet nu neatkāpās kukainīši. Kādreiz, kad man nebija īstā lavanda, arī lavandas maisiņus un citus pretkožu līdzekļus profilaksei iegādājos Drogās. 

Salvetes arī iepērku vairumā, ja ir akcijas cena. Ja nav, tad pērku kur pagadā-Tiger, Cenu klubs, Rimi, Maxima. Principā sveces arī vienmēr sanāk iepirkt kopā ar salvetēm. Šādi tādi sveču krājumi man ir, tā kā ja pazūd elektrība, tumsā nebūsim.

Plastmasas kastītes, trauki, vāzes utmldz. lietas man ir tik daudz, ka noteikti nepirkšu tuvākos gadus nemaz:) Nē, man roka nepaslīd kārtējā skaistā augļu trauka vai mīlīgas krūzītes priekšā:) Kastes uzglabāšanai bērnu istabās savulaik pirku Yusk. Arī tās man ir gana daudz, tā ka noteikti nevajadzēs tuvākajā laikā tādas iegādāt. Arī fotorāmīšus parasti pērku vai nu Yusk, vai Cenu klubs, vai AlanDeko, vai home4 you. Atkarībā, kādu un cik izsmalcinātu  vajag.

Atkritumu maisus principā nepērku, kaut kā sanāk iztikt ar tiem, kas veikalā dabūjami, kaut arī tur parasti tos maisiņus nepērku. Es pat nezinu, kur man tie maisi uzrodas. Bieži vien gan atkritumus pa taisno izmetu konteinerā bez maisiņa. Bet tos, kas pūst, nesu uz sava dārza galu kompostam. Vienīgais, nu tūlīt vairs netikšu galā ar lapām, tāpēc jāpērk lielie maisi, kuros stūķēt tās lapu kaudzes iekšā. Jo komposts gandrīz jau līdz malām pilns. Izturīgi  lielie maisi dabūjami k-rauta. Tur pat vīrs atī kaut kādus instrumentus, spuldzītes un tādas lietas iegādājas. Par to es tik smalki nezinu.

Un mans visu laiku labākais pirkums ir lielais rullis cepamā papīra, ko dabūju Gemoss veikalā. Es neatceros, par cik un cik tur metri iekšā, bet lietoju regulāri jau otro gadu, un tas vēl ir. Super! Nekad vairs nepirkšu mazos iepakojumus veikalos. Vispār jāpapēta, vai ir arī folija. To tad arī varētu nopirkt visam mūžam:) Tur pat man patīk iegādāties arī bambusa kociņus, mazos krāsainos kanapē irbulīšus. 

Slotas, birstes, liekšķeres parasti atvestas mājās no Cenu klubs vai K-rauta, vai Yusk. Yusk arī apģērbu maisi un uzglabāšanas maisi savulaik iegādāti. Retāk lietojamas drēbes uzliek uz pleciņiem un pa virsu apģērbu maiss-ļoti ērti.

Rezumējot-sadzīves mazgāšanas līdzekļus pērku vai nu kad ir īpaša akcija vai kad tūlīt beigsies iepriekšējais līdzeklis (jo akcijas kaut kā ir vienmēr:)) Bet tādas lielākas lietas kā slotas, spaiņi, trauki, lietas svētkiem (baloni, greznas salvetes utt) pārsvarā pēc nepieciešamības-nepērku tikai tāpēc, ka tām ir akcija.  Man ir izkristalizējies savs ražotāju saraksts, kuram tad parasti dodu priekšroku.

 

lauvinja lauvinja 10. Oct 2016, 20:09

Ir , ir Gemosā XXL garuma follija arī 😀