Liepāja. Pilsēta, kurā piedzimst vējš!

Liepāja. Pilsēta, kurā piedzimst vējš!

31. Jul 2021, 21:13 mamma27 mamma27

Liepāja ir vēja un jūras pilsēta tāpēc īpaši centāmies ieplānot braucienu siltā laikā, lai varētu to visu arī izbaudīt. Mums ar laiku paveicās!

Palikām Liepājā divas dienas, jāsaka, ka ar bērniem visu apskatīt nekad nav iespējams, bet tā kā Liepājā bijām bijuši pirms desmit gadiem, kad bija tikai viens bērns, tad aptuveni jau zinājām,ko gribam bērniem parādīt un ko paši redzēt!

Lai vieglāka pastaiga ,bijām paņēmuši līdz skrejriteņus ,lai bērniem vieglāk, un nav  jāčīkst ,ka grūi sataigāt. Jāsaka, ka visur ielas nebija ideālas, bet braucamie noderēja. Sākām savu ceļu pa slavas aleju. Bijām apmetušiem netālu, izplānojām, ka tā būs vislabak, jo gala mēŗķis bija pludmale.

Izgājām cauri alejai, bērniem patika piemērī savas rokas mūziķu rokām, kuram der :)  Tālāk mūsu ceļš veda gar rožu laukumu, rozes ziedēja pilnā sparā! Skaisti!

Tad devamies uz promenādi. Dzintara pulkstenis, karakuģis Namejs.

VIsu apskatos un izpētot tālāk ceļš veda uz Kūrmājas prospektu ,lai izietu Liepājas himnas ceļu- Pilsēta kurā piedzimst vējš!

Tas bērniem šķita interesanti. Adrians protams neko neatcerējās,jo te bija ,kad viņam bija tikai nepilni četri gadi. VIsiem bija interesani izlasīt pantiņu un meklēt, kur būs nākamais.

Paruna vēsta, kurš pieskaras pie vāras knābja, tas atgriežas Lielājā! Lai arī klāt uzreiz netika, tas noteikti bija jāizdara! :)

Kā gan bez kroga!

Un tā nemanot nonācam līdz pludmalei!

Bērni bija acīgi! Pamanīja, ka uz ceļa ik pa laikam parādās notis. Arī tās viņiem patika meklēt un iet pa nošu ceļu!

 

Liepāja ir skaista pilsēta! Noteikti iesaku te atbraukt un izbaudīt tās burvību!

Pludmale bija superīga. Mums noveicās,jo ūdens bija silts, bet vējš liels! Viļņi baisīgi ,bet tai pat laikā tik vilinoši. 

Izrādās,ka peldēt jūra nedrīkstēja, bet tā kā ar ziņu lasīšanu tai dienā nebijām aizrāvušies jūrā iegājām.Protams ne tālu. Kam gan nepatīk ķert viļņus!

Protams neizpalika bilde pie Liepājas nosaukuma un smilšu skulptūras.

Kad ūdens prieki bija izbaudīti ,tālāk ceļš veda uz bērnu laukumu.

Patika, ka ik pa laikam parkā un arī bērnu laukumā bija iespēja uzpildī ūdeni ,jo daudz pudeles būtu grūti nēsāt apkārt, bet ja ir iespēja uzpildīt, tas ļoti atvieglo dzīvi.

Ūdens nogurdina, tad nu arī pie laukumiņa iespējams nopirkt našķus.

Laiks paskrēja nemanot , visi bija saguruši un pirmā diena Liepājā veiksmīgi bija aizvadīta.

Mājupceļā vēl apskatījām Spoku koku un izgajām cauri Pūt vējiņu parakam, kur norisnājās būvdarbi . Jābrauc pēc pāris gadiem ,tad tur viss būs sabūvēts un varēs atkal skatīt ko jaunu!

Otrā dienā pirmais mērķis bija jūra. Šoreiz devāmies apskatīt Dienvidu molu. Viļņi vēl ar vien bija diezgan lieli, bet nedaudz pa ūdeni arī otrā dienā padzīvojāmies.

Apskatījām arī vēja ģeneratoru pa ceļam uz pludmali.

Un ,ja jau esam Liepājā , arī dzintaru ir jāmeklē

Šis pasākums aizrāva visus. Un mums paveicās. Lai arī dzintara graudi bija pavisam nelieli, tos tomēr izdevās atrast! 

Tālāk mūsu ceļš veda uz Zirgu salu. Par to biju lasījusi arī te Vasaras gidā, gribējās pašiem apskatīt. 

Zirga sala atrodas pie Liepājas ezera. Pavisam nesen tur arī uzcelta dabas māja.

https://www.liepajniekiem.lv/tema/dabas-maja/

 Diemžēl iekšā netikām ,jo bija iepriekš jāpiesakās. Apgājām apkārt, lai paskatītos. Izskatījās tiešām interesanti, nākamreiz ,kad brauksim uz Liepāju, šis noteikti būs viens no mūsu mērķiem.

Zirgu salā bija ceļš, kurš veda pa saliņu iekšā ezerā. Galā bija skatu tornis. Pa ceļam varēja baudīt skatu , gulbjus, un vienkārši ejot papļāpāt par dzīvi.

Bērniem vieta ,kur izskrieties! Kurš pirmais līdz tornim?!

Lielajam čalim vecums,kad nepatīk bildēties :)

Dienu noslēdzām Pastnieka mājā remdinot izsalkumu.

Jāsaka ,ka vieta ļoti jauka. Personāls atsaucīgs.Tomēr cilvēku daudz un pasūtījums bija jāgaida ļoti ilgi. 50- 60 minūtes. Iespējams, ka varbūt pasūtītās ribiņas bija pie vainas, jo zupa, bērnu ēdiens un zivs bija nedaudz ātrāk. Kopumā ņemot garšīgi, porcijas nebija ne lielas , ne mazas. Cenas, kā jau restorānā pieņemamas. 

Kopumā par Liepāju- mēs noteikti tur atkalpēc kādiem gadiem atgriezīsimies!