Lielvārde

04. Jun 2015, 17:54 laurlapa laurlapa

Apmēram 52 km no Rīgas atrodas Lielvārde un tur iespējams apmeklēt Lielvārdes muižas parku, kas atrodas skaistā vietā pie Daugavas. Lielvārdes parkā atrodas Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs, Lielvārdes bruņinieku pilsdrupas, baznīca, skulptūru dārzs. 

Šo skaisto vietu ir ļoti iecienījuši mīlnieki, kā arī jaunlaulātie, jo te patiešām ir tik skaisti dabas skati, ka ir ko fotogrāfēt. Noteikti līdzi jāņem fotoaparāts. Šī vieta ir iecienīta arī kristībām un laulības reģistrācijai.

Ekskursijas gan vēlams iepriekš pieteikt, lai varētu visu apmeklēt un netraucētu kādam, piemēram, kāzu svinību laikā. 

Lielvārdes parka apmeklējums pieaugušajam maksā Eur 0,40, skolēnam -Eur 0,30, ģimenes biļete (5 pers., bērni līdz 18 gadiem) Eur 1,40. Pārējās cenas, skat. manā pievienotajā foto. 

Šī ir burvīga vieta, kur ne tikai atpūsties no ikdienas kopā ar bērniem, bet arī iegūt informāciju par tautas varoni Lāčplēsi, eposa autoru A.Pumpuru, Lielvārdi un Lielvārdes jostu. 

Noteikti ņemiet līdzi bērnus, jo bērniem ļoti patīk skulptūru dārzs -tajā var sastapt Lāčplēsi, Laimdotu, Spīdalu, Koknesi. Bet pieaugušajiem (mammai ar tēti) noteikti jāapmeklē mīlestības kalniņš. 

Es kopā ar vīru un meitiņu, kā arī ar savu punča iemītnieku apmeklējām šo skaisto vietu darba dienā, kad bijām netraucēti no kāziniekiem vai ļaužu bariem. Tomēr nebijām vienīgie, kas bija izraudzījušies šo vietu atpūtai kopā ar ģimeni. 

Pie parka atrodas bezmaksas autostāvvieta, kurā ar līdzpaņemtajiem pīrādziņiem mielojās kāda ģimene, kuru mūsu atpūtas dienā tur sastapām. Tā kā arī mums gribējās kaut ko garšīgu apēst un mums piknikam nekas līdzi nebija, izvēlējāmies netālu esošo kafejnīcu "Kante". Šī ir mūsu ģimenes mīļākā kafejnīca braucot no Rīgas uz Lielvārdi - porcijas lielas, nav dārgi, un ļoti garšīgi, arī ēdiens ir vizuāli skaisti noformēts. Skat. manu pievienoto foto (kartupeļi ar kotleti un salātiem maksā Eur 5,50, pankūkas ar ievārījumu -Eur 2,50).

Apmeklējot kafejnīcu "Kante" var pamanīt, ka šo vietu ir iecienījuši vietējie, jo mūsu apmeklējuma laikā tika pasūtīti banketi, rezervēti galdiņi, kā arī nepārtraukti nāk ģimenes ar bērniem. Starp citu, pie kafejnīcas atrodas šūpolītes bērniem un siltā laikā iespējams ēst pie āra galdiņiem. 

Burvīga atpūta gan pieaugušajiem, gan bērniem. 

laurlapa laurlapa 04. Jun 2015, 18:18

Diemžēl slikta interneta pārklājuma dēļ, neizdevās fotogrāfijas ievietot fotoblogā, tāpēc ievietoju tās zemāk. Atvainojos par sagādātajām neērtībām.