SASTĀVDAĻAS
100 g mazo, balto pupiņu 500 g maltas liellopa gaļas 70 g brūno šampinjonu, uz pusēm 60 g purava baltās daļas, plānās šķēlēs 600 g tomātu savā sulā 2 ēd. k. tomātu pastas 1 ēd. k. kakao pulvera 310 g nomizotu kartupeļu, nelielos gabalos
PAGATAVOŠANA
160 g baklažāna, gabaliņos 1/2 sarkanā čili (vai pievieno pēc garšas) 450 ml liellopa buljona 1/4 tējk. Kajennas piparu 1 tējk. kaltēta timiāna 1 tējk. kaltēta bazilika sauja sakapātu pētersīļu 1 tējk. jūras sāls (vai pēc garšas)
Liec mērcēties pupiņas uz 12 stundām. Nokās un gatavo ēdienu.
Multivārāmā katla traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi, liec iekšā aparātā, aiztaisi ciet un uzstādi programmu „Multi”. Iestati 80 grādu temperatūru un laiku 4 stundas. Ļauj, lai gatavojas. Izņem ārā, uzber pētersīļus. Vari pasniegt tāpat vai ar rīsiem.
Es dievinu rudens un ziemas laikā baudīt sulīgus, maigus sautējumus, kuri tik ilgi gatavojušies, ka gaļa tajos pati krīt nost no kaula. Protams, vislabāk, ja tev laukos ir ar malku kurināma plīts, uz kuras ēdiens var lēnām sautēties, turklāt pēc tam tas ilgāk saglabāsies silts, bet pilsētas dzīvoklī šādu iespēju nav.
Tāpēc man ļoti patīk Stollar multivārāmais katls BMC600 — saliec tajā visas sastāvdaļas, ieslēdz uz vairākām stundām un tikmēr dodies savās ikdienas gaitās. Pārnākot mājās pēc darba, sautējums vai jebkurš cits ēdiens būs gatavs.
Signe Meirāne, “Četras Sezonas” galvenā redaktore