Lieliskā tītara-dārzeņu-siera zupiņa zupiņu mīļotājiem

Lieliskā tītara-dārzeņu-siera zupiņa zupiņu mīļotājiem

05. Sep 2016, 10:59 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tā kā mūsu mazākā meitiņa pagājuso nedēļ slimoja un apetīte bijai visai švaka, sestdien nolēmu izvarīt garšīgu, sātīgu zupiņu. Emīlija mums ir zupu ēdāja, lai pārsteigtu meitiņu ar ko jaunu, nolēmu paeksperimentēt. Veikalā uz akciju pamanīju tītara malto gaļu un nolēmu pagatavot zupiņu izmantojot tieši šo gaļu. Nekad līdz šim no tītara gaļas nebiju gatavojusi.

Zupiņas sastāvdaļas:

500g tītara maltā gaļa

2 vidēja izmēra sīpoli, mums no mūsu pašu dārza

2 ķiploka daiviņas arī pašu audzētas

6 vidēja izmēra burkāniņi, sarūpēti pašu rokām

8 vidēja izmēra kartupelīši no pašu dārza

1/3 daļa puķkāposta tas gan no veikala jo dārzā tos kāds piebeidza 

1 sauja saldētu mājas zirnīšu

1 paciņa parastā klasiskā kausētā siera

200g saldā krējuma

1 kubiciņš dārzeņu buljona

sāls pēc garšas

Radošums un mīlestība pēc katra iespējām

Sastāvdaļu daudz un šķiet sarežģīti, bet īstenībā - pavisam ne. Ņēmu lielo ģimenes zupas katlu, ielēju pavisam nedaudz olīveļļas, tad iebēru sasmalcinātus mūsu pašu dārza sīpolus ( es griezu šķēlītēs, var arī kubiņos), tos apcepu, tad pievienoju tītara malto gaļu. Ik pa laikam to maisīju ar koka lāpstiņu, lai nebūtu lieli sacepti gaļas gabali, bet būtu smalki gaļas krikucīši.

Kad gaļa bija izcepusies, katlā pievienoju nedaudz apcepšanai sagrieztus burkānus, tad uz īsu brīdi arī puķkāpostiņus, tā pavisam nedaudz. Ja šis viss kādā brīdī sāk lipt pie katla dibena, pievienojam vēl nedaudz olīveļļu. 

Tad kad šis nedaudz apcepies, ieberam sasmalcinātu dārzeņu buljona kubiņu un pievienojam nedaudz ūdens, tā, lai dārzeņi ir nosegti un ļaujam vārīties, sautēties. Kad burkāni un puķķāposti ir pa pusei mīksti, pievienojam kartupeļus no pašu dārza un vasarā sarūpētos zaļos zirnīšus, kuri bija ielikti saldētāvā. 

Tad pievienoju 200g saldo krējumu un paciņu kausēto sieru un sarīvēju ķiploka daiviņas, spēcīgākam vitamīniņam un cīņai ar vīrusiem. Ķiploku un adžiku ģimenē izmantojam ļoti bieži. Tad pagriezu nedaudz mazāku jaudu plītij un ļauvu lēnām gatavoties - vārīties un sautēties zupiņai. Pēc garšas pievienoju sāli, jo ar to jāuzmanās, tādēļ, ka buljonā ir sāls un kausētais siers arī ir diezgan pikants un dot sāļu garšu. Ja sāli vajag, pieliekam pēc vajadzības. 

Ja liekas, ka zupiņa ir nedaudz par biezu, varam pievienot novarītu ūdeni un vēl pavārīt, kontolējot sāls daudzumu pēc garšas.

Mums sanāca lieliska zupiņa, ēda visi, izņemt tēti, tētim zupas nešķiet ēdiens :)

Mūsu mazā slimniecīte izēda divas bļodiņas, lielais brālis arī divas, bet krietni vien lielākas, lielā māsa vienu, jo kopā ar tēti dārzā cepa šašliku,kas viņiem abiem šķiet daudz gardāks.

Zupas pietika pat otrās dienas brokastīm un mazā māsiņa brokastīs izvēlējas nevis pankūkas, bet tieši šo zupiņu. Tik sātīga, svaiga un garšīga... 

Iesakām pamēģināt

laurlapa laurlapa 05. Sep 2016, 14:56

Paldies! Būs jāpamēģina! 👍