Lieldienu groziņi

Lieldienu groziņi

01. Apr 2013, 18:58 veesma veesma

Gardi groziņi no kārtainās mīklas ar biezpiena pildījumu.

Pagatavojam kārtaino mīklu.

Mīklai nepieciešams:

- 700 g miltu;

- 500g margarīna (var arī sviestu);

- 1 glāze ūdens;

- 1 tējkarote cukura;

- pustējkarote sāls;

- 1/3 tējkarote citronskābes.

Margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, saberž birstošā masā.

20130224213647-75628.jpg

Pielej klāt aukstu ūdeni, kurā izšķīdināti sāls, cukurs un citronskābe.

20130224214031-73691.jpg

Visu samīca viendabīgā, pie rokām nelīpstošā mīklas pikā. 

Gatavo mīklu ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.

20130224214315-85134.jpg

Pēc tam mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem un ielokot malas.

20130224214723-60566.jpg

Saloka akurātā klaipiņā.

20130224214906-46989.jpg

Klaipiņu izveltnē.

20130224215028-16586.jpg

No mīklas izspiežam aplīšus.

20130401182527-70429.jpg

Vienam no apļiem ar mazāku priekšmetu izspiežam vidu, tā lai veidojas riņķītis.

Veselos apļus nosmērējam ar ūdeni un uzliekam virsū riņķīšus viegli piespiežot.

20130401183018-92338.jpg

Vidu sadursta ar dakšiņu vairākās vietās, lai vidus stipri nepaceltos.

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 15-20 minūtes.

20130401183341-49973.jpg

Groziņi izcepušies.

20130401183809-71472.jpg

Gatavojam pildījumu. Sablenderējam biezpienu. Saputojam saldo krējumu ar cukuru. Saputoto putukrējumu samaisām ar biezpienu. Gatavo biezpiena masu ieliekam groziņā.

20130401184006-12471.jpg

Biezpiena masas vidiņā ieliekam konservēta persika gabaliņu.

20130401184222-28056.jpg

Groziņi gatavi.

20130401184403-92543.jpg

Šādi gardi groziņi mums bija Lieldienās.

20130401185547-69275.jpg

Labu apetīti!

Vēsma

Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!

 

20130325100059-74515.jpg