Gardi groziņi no kārtainās mīklas ar biezpiena pildījumu.
Pagatavojam kārtaino mīklu.
Mīklai nepieciešams:
- 700 g miltu;
- 500g margarīna (var arī sviestu);
- 1 glāze ūdens;
- 1 tējkarote cukura;
- pustējkarote sāls;
- 1/3 tējkarote citronskābes.
Margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, saberž birstošā masā.
Pielej klāt aukstu ūdeni, kurā izšķīdināti sāls, cukurs un citronskābe.
Visu samīca viendabīgā, pie rokām nelīpstošā mīklas pikā.
Gatavo mīklu ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.
Pēc tam mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem un ielokot malas.
Saloka akurātā klaipiņā.
Klaipiņu izveltnē.
No mīklas izspiežam aplīšus.
Vienam no apļiem ar mazāku priekšmetu izspiežam vidu, tā lai veidojas riņķītis.
Veselos apļus nosmērējam ar ūdeni un uzliekam virsū riņķīšus viegli piespiežot.
Vidu sadursta ar dakšiņu vairākās vietās, lai vidus stipri nepaceltos.
Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 15-20 minūtes.
Groziņi izcepušies.
Gatavojam pildījumu. Sablenderējam biezpienu. Saputojam saldo krējumu ar cukuru. Saputoto putukrējumu samaisām ar biezpienu. Gatavo biezpiena masu ieliekam groziņā.
Biezpiena masas vidiņā ieliekam konservēta persika gabaliņu.
Groziņi gatavi.
Šādi gardi groziņi mums bija Lieldienās.
Labu apetīti!
Vēsma
Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!