Lieldienu galdam- siļķe kažokā

Lieldienu galdam- siļķe kažokā

11. Apr 22:16 Cielavinna Cielavinna

Vakars pie trim bērniem laikam ir katru mammu darbošanās sākums. Es nolēmu rītdienas svētku galdam pagatavot vīra mīļākos salātus siļķi kažokā, lieki piebilst ka tos gatavoju otro reizi mūžā.

Mums būs nepieciešams: jebkurā gadījumā visas proporcijas ir priekš manas ģimenes, Jūs varat likt ko vairāk vai mazāk, viss garšas jautājums.

10 vidēja lieluma kartupeļi

5 burkānus

6 olas

400 grammus sālītas zivs filejas

6 vārītas bietes

krējums un majonēze

sīpols.

Kartupeļus, burkānus un olas liekam vārīties ( dārzeņus nemizotus liekam). Sagriežam smalki nomizotu sīpolu un zivs fileju. Visas sastāvdaļas liekam atsevišķos trauciņos.

Kad gatavas vārāmās lietas, visu nomizojam un sarīvējam uz rīves.

Tad ņemam kādu skaistu trauku, kurā veidosim salātu kārtas.

Sākam ar kartupeļiem, tad majonēze, tad burkāni, tad krējums, tad zivs ar sīpoliem, tad majonēze, tad bietes, krējums un visu noslēdzam ar olām. Dekorēt var ar sīpollokiem, bet tākā uz veikaliem nedrīkst tā pat staigāt šai laikā, iztiksim kā ir. 

Salātu bļodu liekam ledusskapī un no rīta būs garšīgi salāti svētku galdam gatavi.