Lazanja citādā,kas sasildīs ! Lieliska sākoties dregnajiem laikiem!
- Nepieciešams:
- 3 vistu ceturtdaļas
- Buljonam lauru lapas,sāls pipari, sīpols, dilles, zaļumi
- 3 aveņu tomāti ( tie manuprāt paši gardākie)
- Baklažāns
- Ķiploks
- Sīpols
- Tomātu pasta
- Lazanjas plāksnes 1 paka
- Eļļa 50ml
- Saldais krējums 200ml
- Čedaras siers 300gr
- Čilli mērce
- Liekam vārīties vistas ar garšvielām lai sanāk gards buljons ,uzvarām kārtīgi lai vista.no kaula (mīksta un "lec"viegli nost). Tad atkaulojam.
- Sagriežam.gareniskās plāksnēm baklažanu, pārkaisa ar sāli un noliekam uz 20 min lai sastavas, jo tad nonemsies sūrums. Kamēr baklažāns gaida tikmēr sagriežam tomātus kubinos un apcepjam minimāli. Arī sīpolu sagriežam smalkos rinkisos un apcepjam ar ķiplocinu. Sarivejam sieru.Pēc min 20 nomazgājam sāli jo baklažāna un nosusinam lieko mitrumu ar salveti. Apcepj minimālā daudzumā eļļas ar ķiploku .
- Sagatavo udeni ar.mazliet sāli un eļļu un pavāra pirmajai kārtai ko klāt pannā-lazanjas plāksnes,iepriekš izkartojot tas nevarītas uz pannas lai saprastu cik vajag kārtā tās. Vara līdz ttas paliek mazliet elastīgas jeb lokanas.
- Klājam pannā pirmo kārtu lazanjas plāksnes.
- Uzliekam 2-3edamkarotes tomātu pastas,izlīdzinam.
- (Paralēli vārās nākamā lazanjas kārtas)
- Uz tomatu pastas liekam apceptos sīpolus, tomatus, gaļu, palejam čilli mērci,baklažāna plāksnes vienu kārtu tikai, un mazliet parkaisam čedaras.
- Atkal lazanjas plāksnes.tomatu pastu, sīpolus, tomatus, gaļu.
- Lazanjas plāksnes, tomatu pasta ,tomati, sipoli, gaļa
- Un beidzamajā kārtā lazanjas plāksnes tomātu pasta. Čilli mērce.siers.
- Parlejam.pari saldo krejumu un pāri lieku folliju lai cepjas un sūt uz.min 15 -20