Lazanja citādā

Lazanja citādā

20. Oct 14:58 Santa Lubgāne Santa Lubgāne

Lazanja citādā,kas sasildīs ! Lieliska sākoties dregnajiem  laikiem!

  • Nepieciešams:
  • 3 vistu ceturtdaļas 
  • Buljonam  lauru lapas,sāls pipari,  sīpols, dilles, zaļumi
  • 3 aveņu tomāti ( tie manuprāt paši  gardākie)
  • Baklažāns
  • Ķiploks
  • Sīpols
  • Tomātu pasta 
  • Lazanjas plāksnes 1 paka
  • Eļļa 50ml
  • Saldais krējums 200ml
  • Čedaras siers 300gr
  • Čilli mērce
  1. Liekam vārīties vistas ar garšvielām lai sanāk gards buljons ,uzvarām kārtīgi lai vista.no kaula (mīksta un "lec"viegli nost). Tad atkaulojam.
  2. Sagriežam.gareniskās plāksnēm baklažanu, pārkaisa ar sāli  un noliekam uz 20 min lai sastavas, jo tad nonemsies  sūrums. Kamēr baklažāns gaida tikmēr sagriežam tomātus kubinos un apcepjam minimāli. Arī sīpolu sagriežam smalkos  rinkisos  un apcepjam ar ķiplocinu. Sarivejam sieru.Pēc min 20 nomazgājam sāli jo baklažāna un nosusinam lieko mitrumu ar salveti. Apcepj minimālā  daudzumā eļļas   ar ķiploku .
  3. Sagatavo udeni ar.mazliet sāli un eļļu un pavāra pirmajai kārtai ko klāt pannā-lazanjas plāksnes,iepriekš izkartojot tas nevarītas uz pannas  lai saprastu cik vajag kārtā tās. Vara līdz ttas paliek mazliet elastīgas  jeb lokanas.
  4. Klājam  pannā  pirmo kārtu lazanjas plāksnes.
  5. Uzliekam 2-3edamkarotes tomātu pastas,izlīdzinam. 
  6. (Paralēli vārās nākamā lazanjas kārtas)
  7. Uz tomatu pastas liekam apceptos sīpolus, tomatus, gaļu, palejam  čilli  mērci,baklažāna  plāksnes  vienu  kārtu tikai, un mazliet parkaisam  čedaras.
  8. Atkal lazanjas plāksnes.tomatu pastu, sīpolus, tomatus, gaļu.
  9. Lazanjas plāksnes, tomatu pasta ,tomati, sipoli, gaļa
  10. Un beidzamajā kārtā lazanjas plāksnes tomātu pasta. Čilli mērce.siers.
  11. Parlejam.pari saldo krejumu un pāri lieku folliju  lai cepjas  un sūt  uz.min 15 -20