Lai izdevies 8.marts! Ieprogrammē sevi komplimentiem!

Lai izdevies 8.marts! Ieprogrammē sevi komplimentiem!

08. Mar 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrai no mums gribas būt īpašai, tikt novērtētai un paslavētai. Kā šodien, 8.martā, sevī ieprogrammēt laimes sajūtu, iesaka Dace Rolava, neirolingvistiskās programmēšanas trenere un hipnopsihoterapeite.   

"Sevi būtu jāieprogrammē katru dienu, ne tikai 8.martā! Arī komplimentus no saviem vīriešiem, gan nejaušiem, gan jaušiem (intīmi tuvajiem un ģimeniskajiem), jāgaida vairākas reizes dienā, visas 365 dienas gadā. Ikdienā vispār ļoti skopojamies ar atzinības izteikšanu. Daļēji, tā ir audzināšanas kļūda, jo arī savus bērnus mazotnē par maz slavējam un atbalstām.  

Man šķiet, ka pat vajadzētu sarīkot akciju, kuras ietvaros ik dienu viens otram izteiktu patiesus, mīļus komplimentus! Varbūt pat ne tik daudz saistībā ar pašu cilvēku, bet gan ar apkārtējo vidi, piemēram, ienākot telpā, pateikt: „Paskaties, cik skaista saulīte!”, vai arī: „Redz, kā putns lido – cik tas ir brīnišķīgi, cik tas ir viegli!” Nebaidies izteikt komplimentus arī brīnoties un esot pārsteigtai par kaut ko – tas vairos pozitīvu pārdzīvojumu!"

Ieprogrammē sevi 8. martam

"8.marta rītā uzvelc apģērbu, kurā jūties vislabāk. Tas var būt arī kaut kas nedaudz greznāks, vai nedaudz „pēcpusdienīgāks” kā ikdienā! Vari uzlikt arī kādu rotu, kura izcels tavu sievišķību un apkārtējiem vēstīs, ka šodien sagaidi komplimentus, uzmanību un pateicību.

Ieskatīties spogulī divreiz un pārliecinies, ka pati esi apmierināta ar sevi! Jo tad, ja tāda būsi – ja ieprogrammēsi, ka šodien labi jūties, jo esi uzkrāsojusi lūpas, vai uzvilkusi to apģērbu, kurā jūties vislabāk – būsi starojoša no apmierinātības ar sevi un šī diena būs pilnībā ieprogrammēta veiksmei! To sajutīs jebkurš – ne tikai vīrieši, bet darba kolēģes un jebkura cita sieviete. Ja tu labi jutīsies, tu starosi, un šī sajūta ir pati galvenā!

Mēs tomēr vairāk dzīvojam savā iekšējā pasaulē un, ja tajā jutīsies labi, ja tev būs patīkama sajūta izvēlētajā apģērbā un kurpēs un, tu varēsi pacelt snīpīti mazliet augstāk, domāju, ka „programma aizies” pati no sevis, zemapziņas līmenī."

Vīrieša loma

"Manuprāt, Starptautiskā sieviešu diena veltīta galvenokārt cieņas izrādīšanai! Tā ir pateicības diena un zināmā mērā arī „veco laiku” mīlestības diena, ja 14.februāri uzskatām par moderno. 8.marts ir mīlestības diena, kurā sievietei tiek izteikta pateicība par to, ka viņa ir līdzās.

Reiz Sieviešu dienā gāju garām puisim, kurš dalīja tulpes, un es saņēmu ziedu tikai tāpēc vien, ka biju viņam pagājusi garām, un ne tādēļ, ka būtu viņa mīļotā sieviete, darba kolēģe, vai ģimenes cilvēks!Tāpēc domāju, ka sevi jāieprogrammē arī vīrietim, lai viņš savu pateicību 8.martā izrādītu visur, un sievietes pastiprinātāk saņemtu uzmanības apliecinājumus, kas liktu saprast: arī ikdienā viņš domā tāpat, arī ikdienā viņš mūs novērtē!" stāsta Dace Rolava.

Māmiņu Klubs

Kādus mīļvārdiņus tu sev šodien teici veiksmei?

Eksperts

Dace Rolava

neirolingvistiskās programmēšanas trenere, hipnopsihoterapeite
Dace Rolava Vecāku skolā