Labākā sieva 2014: otrais uzdevums

Labākā sieva 2014: otrais uzdevums

30. Jan 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās projekta dalībnieces! Te nu arī pagājusi, vai drīzāk - jau aizsteigusies, pirmā nedēļa šajā projektā. Tā paskrēja vēja spārniem. Tā bija veltīta mums, mīļajām. Daudzas no jums spēja sajust šo brīnumaino stāvokli, kad pildāmies ar mazajām rūpēm par mums.

Ne velti pirmais uzdevums bija veltīts tieši šai tēmai. Piekritīsiet, - kā gan lai dod citiem to, kas tev pašai nav. Un sievietes daba ir tāda, ka pirms viņa atdod savu mīlestību, uzmanību, rūpes un maigumu, par viņu ir jāparūpējas.

Tāpēc ne velti tieši šis uzdevums bija pirmais. Kāpēc tā? Atbildēšu, - otrā projekta nedēļa būs veltīta mūsu dārgajiem vīriešiem. Jā, viņiem ir citādāka daba nekā mums. Mēs ar jums atbildēsim uz šo sarežģīto jautājumu - kas vajadzīgs vīriešiem? Nu, protams, ne visiem vīriešiem, bet tieši konkrētajam vīrietim, ko katra mīlam.

Pamanījāt, ka nerakstīju - "ko vēlas vīrieši", lai gan šis jautājums jau skan daudz labāk. Nē, manas dārgās, mēs iesim dziļāk un centīsimies saprast, kas viņiem ir VAJADZĪGS. Lai kārtīgāk apzinātos atšķirību starp mūsu dabu un vīriešu dabu, atbildēsim arī uz jautājumu - kas ir vajadzīgs mums?

Sākumā paskaidrošu, ar ko vēlēšanās atšķiras no vajadzībām. Daudzas sievietes visā pasaulē sūdzas - "mans vīrs nedāvina man ziedus". Un viņām sāp šī ziedu neesamība, dažkārt pat ļoti. Bet patiesībā, aizdomāsiemies par to, ka zem šīm vēlmēm guļ ļoti svarīga sieviešu vajadzība. Tā ir vajadzība pēc uzmanības un mīlestības. Un, ja apzinās šo vajadzību, tad nebūs svarīgi, vai tās būs puķes, vai mīļotā vīrieša sūtīta īsziņa telefonā. Ja sieviete nepiesauc savu vajadzību, bet gan spītīgi par to klāsta, vīrietim netiek realizēta viņa galvenā vajadzība attiecībās - BŪT BRĪVAM! Viņam pašam jāizvēlas veids, kā izrādīt savu mīlestību un uzmanību. Ar nosacījumu, ka sieviete viņam ir pastāstījusi, kas viņai ir svarīgi un pateikusi, cik bieži viņai šāda uzmanība ir nepieciešama, viņa būs palīdzējusi gan sev, gan vīrietim. Kādai pietiks ar vienu reizi gadā, kādai ar reizi dienā būs par maz. Un tāpat būs arī vīrietim, viņš gribēs iet ar draugiem uz pirti, un šī vēlme nav vienkārši iegriba, bet gan vajadzība būt brīvam.

Vajadzības, ko varam realizēt tikai attiecībās ļoti atšķiras gan vīriešiem, gan sievietēm. Un tik bieži mēs cenšamies otram dot tieši to, kas svarīgs ir tieši mums. Tāpēc šī projekta nedēļa būs veltīta tam, lai ne tikai tiktu skaidrībā ar to, kas mums attiecībās ir nepieciešams. Svarīgi: tieši attiecībās mēs nerunāsim par visām savām vajadzībām, bet gan par tām, ko cilvēki realizē tieši stājoties attiecībās.

OTRAIS UZDEVUMS

Izpildes termiņš: 2.februāris ieskaitot

20140120080729-41857.jpg

Uzdevums nr.1. Atcerieties, ko vēlas jūsu vīrs, sastādiet šo vēlmju sarakstu, un pēc tam pacentieties saprast, kādas vajadzības gulstas zem šīm vēlmēm.

Mazliet pajokošu. Piemēram, vīrs bieži vēlas seksu. Varbūt biežāk, nekā to gribas jums, varbūt biežāk, nekā jums šķiet piedienas harmoniskās attiecībās. Attiecīgi, visdrīzāk, zem šīs vēlmes gulstas vajadzība būt nepieciešamam, lai gan mums sievietēm var šķist, ka viņam ir vajadzīga tieši tuvība :) Pēc tam, kad šis saraksts būs gatavs, parādiet to kādā interesantā formā.

20140126213419-32568.jpg

Uzdevums nr.2. Atrodiet veidu, kā apspriest šo sarakstu ar vīru, un pārliecinieties par to, ka neko neesat izdomājusi, un viņam patiešām tas viss ir vajadzīgs. Palūdziet viņu sakārtot šīs vajadzības, sākot ar nozīmīgāko.

20140126213448-90817.jpg

Uzdevums nr.3. Te nu ir izveidojusies piramīda, tagad tā jāievieto kādā formā, jāpadara interesantāka, jāuzzīmē, jāuzšuj vai kā citādi jāpadara uzskatāma.

20140126213542-57322.jpg

Uzdevums nr.4. Un tagad ir svarīgi radīt sev savas rīcības repertuāru, ar šo darbību palīdzību jūsu vīrs sapratīs un sajutīs, ka viņa vajadzības attiecībās tiek realizētas.

20140126213709-72147.jpg

Izdomājiet, kā noformēt šo sarakstu.

Var sarakstīt vīrieša vajadzības un blakus rīcību, ar kuras palīdzību jūs grasāties šīs vajadzības realizēt.

Veiksmi!

Alika Sorokina, psiholoģe

mamma27 mamma27 28. Jan 2014, 08:44

Nu tā, nav grūti ,bet laikietilpīgi!

27. Jan 2014, 11:30 Kristīne Māmiņuklubs.lv

Man jautājums par to piramīdu, vai tai tiešām jābūt tieši piramīdai, vai kādā citā veidā varu parādīt svarīgāko un nesvarīgāko? Paldies!

annijalise annijalise 27. Jan 2014, 11:00

man būtībā uzdevuma veikšana ir skaidrs, bus tik laicīgi tas jārealizē.

Principā jā, bet var jau izdomāt arī piramīdu interesanti noformēt 😀

pandulaacis pandulaacis 27. Jan 2014, 10:48

Ja man pirmo 5 minūšu laikā jau ir katra uzdevuma realizācijas plāns, šis uzdevums rādās vienkāršāks par pirmo.
😃

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 27. Jan 2014, 10:18

Tātad īsumā par šīs nedēļas uzdevumu:
- jāapsēžas un jāizdomā pašai,kā Tev šķiet,ko vīrs vēlas attiecībās
- kaut kādā veidā jāparāda un jāapspriežas ar vīru,kas sanāca un jāizanalizē,kas ir pareizi un kas nav
- lai vīrs pasaka, kas viņam attiecībās ir svarīgākais un mazāk svarīgākais un no tā sanāks piramīda, piemēram, sekss pirmajā vietā, ēdiens otrajā utt.
- jāuzzīmē piramīda, jāizcep, kaut kā tas jāuztaisa un jāparāda
- un tad jāizdomā, kas jādara, lai viss, kas vīram ir svarīgs, izdotos un viņš to saņemtu 😀