Sastāvdaļas:
350 g kukurūzas milti
240g cukurs
400ml piens
150ml eļļa
3 olas
sāls
1 ēd.k cepamais pulveris
200g svaigs ķirbis
kanēlis
Pagatavošana:
Katliņā liekam cukuru, sāli, miltus, eļļu pienu. Vāram nepārtraukti maisot līdz sabiezē- pāris minūtes.
Nedaudz uzgaidam, lai padziest.
Ieputojam pa vienai olas, beigās cepamo pulveri un kanēli.Iemaisam uz smalkās rīves rīvētu ķirbi.
Iesmērējam formu ar eļļu un pildam 2/3 ar mīklu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss.Iedurot kocinu,tam jāiznāk tīram bez mīklas.
Nedaudz padzesējam un tad izņemam no formas.
Apberam ar pūdercukuru, vai arī aplejam ar glazūru.
Sagriežam un nogaršojam.
Supermitrs kēkss, ar kanēļa siltumu. Ar tik vienkāršām sastāvdaļām.