Kukurūzas kēkss ar ķirbi

Kukurūzas kēkss ar ķirbi

26. Oct 2015, 17:32 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

350 g kukurūzas milti

240g cukurs

400ml piens

150ml eļļa

3 olas

sāls

1 ēd.k cepamais pulveris

200g svaigs ķirbis

kanēlis


Pagatavošana:

Katliņā liekam cukuru, sāli, miltus, eļļu pienu. Vāram nepārtraukti maisot līdz sabiezē- pāris minūtes.

Nedaudz uzgaidam, lai padziest.

Ieputojam pa vienai olas, beigās cepamo pulveri un kanēli.Iemaisam uz smalkās rīves rīvētu ķirbi.

Iesmērējam formu ar eļļu un pildam 2/3 ar mīklu.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss.Iedurot kocinu,tam jāiznāk tīram bez mīklas.

20151026172842-48448.jpg


Nedaudz padzesējam un tad izņemam no formas.

20151026172902-54619.jpg


Apberam ar pūdercukuru, vai arī aplejam ar glazūru.

20151026172935-39204.jpg


Sagriežam un nogaršojam.

20151026172958-70084.jpg


Supermitrs kēkss, ar kanēļa siltumu. Ar tik vienkāršām sastāvdaļām.

20151026173029-43571.jpg