Kūka "Aveņu maigums"

Kūka "Aveņu maigums"

17. Jul 2014, 15:10 veesma veesma

Pastāstīšu par gardu kūku, kura vasaras laikā ir bieži mūsu galdā, gan svētkos, gan arī ikdienā.

Šī noteikti ir vasaras kūka, jo tiek gatavota no svaigām ogām. Kūka ir viegla, maiga un svaiga.

Šo kūku domāju, ka varētu piedāvāt mazulim pēc gada vecuma, ap kādu pusotru gadiņu. Lai gan ar ogām no tortes virsiņas, mazais var mieloties ja vien nav alerģijas jau no 6 menešu vecuma.

Kūkai būs nepieciešams:

- 360 g Selgas cepumu;

- 200 g sviesta;

- 500 ml saldā krējuma;

- 700 g aveņu (bet var likt arī jebkuras citas ogas);

- 6 EK cukura;

- 5 tējkarotes želantīna.

Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.

Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

20140717125346-79602.jpg

Sablendē avenes ar cukuru.

20140717125450-29658.jpg

Saputo saldo krējumu.

20140717125617-37774.jpg

Sablendētās avenes iemaisa putukrējumā.

20140717125807-77960.jpg

20140717125844-77435.jpg

Uzbriedina un izkausē želantīnu.

20140717130912-28349.jpg

Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs.

Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt.

20140717130406-42524.jpg

Sastingušu rotā ar ogām un piparmētru lapiņām.

20140717131231-24116.jpg

20140717131516-68658.jpg

20140717131658-61694.jpg

20140717131803-33322.jpg

Kā jau minēju kūkāi var izmantot visdažādākās vasaras ogas.

Kūka no mellenēm.

20140717132538-22462.jpg

Kūka no zemenēm.

20140717132735-86176.jpg

Kūka patiešām ir ļoti garšīga un viegli pagatavojama.

Labu apetīti!

Vēsma