Pastāstīšu par gardu kūku, kura vasaras laikā ir bieži mūsu galdā, gan svētkos, gan arī ikdienā.
Šī noteikti ir vasaras kūka, jo tiek gatavota no svaigām ogām. Kūka ir viegla, maiga un svaiga.
Šo kūku domāju, ka varētu piedāvāt mazulim pēc gada vecuma, ap kādu pusotru gadiņu. Lai gan ar ogām no tortes virsiņas, mazais var mieloties ja vien nav alerģijas jau no 6 menešu vecuma.
Kūkai būs nepieciešams:
- 360 g Selgas cepumu;
- 200 g sviesta;
- 500 ml saldā krējuma;
- 700 g aveņu (bet var likt arī jebkuras citas ogas);
- 6 EK cukura;
- 5 tējkarotes želantīna.
Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.
Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
Sablendē avenes ar cukuru.
Saputo saldo krējumu.
Sablendētās avenes iemaisa putukrējumā.
Uzbriedina un izkausē želantīnu.
Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs.
Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt.
Sastingušu rotā ar ogām un piparmētru lapiņām.
Kā jau minēju kūkāi var izmantot visdažādākās vasaras ogas.
Kūka no mellenēm.
Kūka no zemenēm.
Kūka patiešām ir ļoti garšīga un viegli pagatavojama.
Labu apetīti!
Vēsma