Kristīne Virsnīte: "Kad saproti, ka pati esi savas drosmes avots, var atvērt jebkuras durvis"

Kristīne Virsnīte: "Kad saproti, ka pati esi savas drosmes avots, var atvērt jebkuras durvis"

08. Oct 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kristīne Virsnīte kopā ar mums Māmiņu Kluba raidījumā bijusi pēdējos 10 gadus. Šī sezona sākusies ar izmaiņām, jo Kristīne izlēmusi pieņemt jaunus izaicinājumus un viņas vietā pie raidījuma vadīšanas stūres stājusies Rūta Dvinska.

Visu interviju ar Kristīni Virsnīti skaties šeit

Kristīne atzīst, ka Māmiņu Klubs bijis milzīgs cēliens viņas dzīvē, kura laikā ir gan no sirds mīlējusi, gan arī daudz raudājusi. Bijušas arī milzīgas grūtības un uzvaras mirkļi, kas ļāvis saprast, cik forši ir darīt to, ko dara. Reiz pienāk brīdis, kad savu bērnu laid pasaulē. “Tā ir saldsērīga un arī laba sajūta,” stāsta Kristīne. Viņa atzīst, ka līdzi nāk arī bažas, vai viņu atcerēsies un vai tas, ko viņa darīs turpmāk, padosies tikpat labi. Māmiņu Kluba bijusī vadītāja nebaidās atzīt, ka viņas galvā griežas dažādi eksistenciāli jautājumi, taču tas nav šķērslis, lai neļautu Māmiņu Klubam doties pa savu ceļu, bet viņai pašai - pa savējo.

Kristīne Virsnīte ir divu brīnišķīgu bērnu mammu, un, kā viņa pati atzīst, no šīs lomas vairs nekad nebūs brīva, jo nekad vairs nebūs tas cilvēks, kāds bija pirms tam, kad kļuva par mammu, taču visa pamatā viņa ir sieviete. “Mani tik ļoti interesē šis sievietes ceļš un dzīve, ka es kā savu misiju redzu iespēju dot sievietēm sajūtu, ka viss ir kārtībā un tikai jāuzdrošinās. Man ir šī sajūta, ka vajadzīgs iedrošināt un celt sievietes,” stāsta K. Virsnīte.  Smejoties viņa atzīst, ka gribētu būt Latvijas Opra Vinfrija.

“Es vēlētos būt sieviešu aizbildne un gaišā ceļa rādītāja,” atklāta ir Virsnīte.

Šobrīd Kristīne Virsnīte strādā pie jauna projekta, par kuru domājusi jau ļoti sen. K. Virsnīte: “Es vēlos savu sarunu šovu sievietēm. Es vēlos runāt ar pārliecinātām sievietēm, kuras savā dzīvē ir daudz ko izdarījušas, lai saprastu, ko šī veiksme ir maksājusi un kas mūs māca vairāk - veiksme vai neizdošanās.”

Par dzinuli pārmaiņām dzīvē Kristīne kalpo pati sev. “Kad saproti, ka pati esi savas drosmes avots, ir iespējams atvērt jebkuras durvis, un, ja kādas durvis tomēr nevar atvērt, ir jāmeklē citas durvis,” teic Kristīne, kura ir par sevi pārliecināts cilvēks, nebaidoties atzīt, ka mēdz būt arī dažādi notikumi un pārdzīvojumi, kuri dzīvi sašūpo, un pēc kuriem sevi pazaudē. Viens no šādiem notikumiem ir arī bērna piedzimšana, kas ļoti sašūpo šo drošo ceļu, un sieviete sev uzdod jautājumu, kas gan es īsti esmu? “Drosme ir milzīga tēma manā dzīvē, jo esmu sev apsolījusi, ka došos droši uz priekšu, lai ko tas man maksātu un ko tas no manis prasītu. Ar savām bailēm es cīnos, izrunājoties ar sev tuviem cilvēkiem,” teic viņa.

Viņasprāt, būtu ļoti dīvaini, ja viņa nebaidītos: “Taču mēs, sievietes, uzdodam sev daudzus jautājumus, un tie ir tādi jautājumi, kas satricina visu. Protams, man ir svarīgi, ko teiks citi. Ja teiktu, ka tā nav, es melotu pati sev. Man ir svarīgi patikt cilvēkiem un tas, iespējams, ir lielais klupšanas akmens - patikt nevis izpatikt.”

Sev tuvos cilvēkus Kristīne nemēģina pārliecināt, tā vietā lūdzot vienkārši cienīt viņas lēmumu.

“Ar patiesumu un laipnību var atvērt visas durvis, un pasaule ir daudz drošāka nekā mums šķiet,” intervijas noslēgumā teic Kristīne Virsnīte, kuras vēlme būtu, lai pasaule būtu kā spēļllaukums, kurā ir droši.

Lielo interviju Māmiņu Kluba raidījumā piedāvā RED šokolāde