Sastāvdaļas krekeriem:
100g auzu pārslas
100g milti kama
100g dažādas sēkliņas,linsēklas,sezama,saulespuķu,kirbja utt.
170g ūdens
1 ēd.k eļļa
šķipsniņa sāls
Sablenderējam auzu pārslas un daļu sēkliņas.
Pievienojam ūdeni, eļļu, sāli, atlikušās sēkliņas un miltus kama.Izmaisam un ļaujam nostāvēties 30 minūtes.
Tad uz virsmas uzberam miltus kama un izrullējam mīklu.Sagriežam trijstūrīšos un liekam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem uz 15-20 minūtēm , vai līdz apkaltējas.
Gatavi krekerīši ir krauksķīgi,bet nav cieti.Lielisks našķis, kraukšķis brokastīs, pusdienās un launagā.
Sastāvdaļas pastētei:
170g vārīti turku zirņi
140g konservēts tuncis eļļā
paprika,man bija pašas marinēta,bet var ņemt svaigu,sautētu,ceptu vārītu (ietinam folijā apcepam 20 minūtes cepeškrāsnī-gatavs)
sauja valrieksti
Šo visu liekam blenderī un sablenderējam biezenī.
Dzīvajā pastētes krāsa ir satriecoša. Maigi oranžīga, tā kā saka laša krāsa.
Pasniedzam krekerīšus ar pastēti. Papildus zaļumi,svaigumi kas pieejami.
Man ir grūti aprakstīt šo debešķīgo pastētes garšu.Tā ir maiga, bet ar akcentiem. Man vienmēr tuncis ir garšojis tieši ar valriekstiem.Tie viens otru papildina izveidojot burvīgu garšas buķeti. Turku zirņi vispār ir viena satriecoši laba lieta.Tos var izmantot kā vien ienāk prātā,tie ir gardi kā bez tā arī ar dažādām piedevām. Paprika šeit ir neaizvietojama,tai ir sava loma.
Iesaku pamēgināt,domaju,ka arī Jums iepatiksies šī recepte.
Svaigas,pildītas aprikozes ar tunci un valriekstiem
Hmmm, svaigās/konservētās aprikozēs salāti vai kā?
Mums tuncis ar lielā cieņā un pasniedzu to visādos veidot.Visneparastākais ir tuncis pildīts aprikozēs.
Šis izskatās interesanti. Mums tuncis ļoti garšo. Paldies par ideju!