02.04 10:00-13:30
Pieteikties
Brīvo vietu skaits: 2
Kraukšķīgo gurķīšu recepte.
Šie gurķīši tiek gatavoti bez pasterizācijas.
0,7 l burkai būs nepieciešams:
- 1 EK konservējamo gurķu garšvielu:
- 4 melno piparu graudiņi;
- 3 smaržīgo piparu graudiņi;
- 2 ķiploka daiviņas;
- pētersīļu zariņš;
- 1/2 sīpola, sagriezta pusgredzenos;
- 1 lauru lapa.
Marinādei:
- 1 l ūdens;
- 200 g cukura;
- 2 EK sāls;
- 200 ml 9% etiķis.
Izkarsētās burkās saliekam visas garšvielas un ripiņās sagrieztus gurķus.
Gatavo marinādi. Ūdenī vāra cukuru, sāli un pielej etiķi. Verdošu pārlej gurķiem. Burkas aizvāko, sasedz un ļauj atdzist.
Dažās burkās gurķiem klāt pieliku arī tomātiņus.
Pēc šādas receptes var marinēt arī tikai tomātus.
Vēsma
Paldies 😀 šis man tāpat ir jaunums.. būs jāizmēģina..
Atvainojos, ka neprecīzi uzrakstīju un nepievienoju bildi.
Pareizi saucas - piedevas gurķu konservēšanai.
Skat. attēlu.
Paldies 😀
Jā, par to garšvielu ar apmulsu, varbūt vari komentāros nobildēt garšvielu iepakojumu?😀
Ko nozīmē- Konservējamo gurķīšu garšviela? Neesmu par tādu dzirdējusi..