Krāsot vai nekrāsot matus ?

02. May 2022, 10:09 Sigita Paulina Sigita Paulina

Matu krāsošana un gaidības! 

 

Daudzām sievietēm grūtniecība ir ļoti gaidīts notikums. Tas, kas notiek sievietes organismā, pieprasa nekavējoties mainīt visu dzīvesveidu. Ikviena topošā māmiņa izturas pret savu veselību ar īpašu rūpību un viņu nepārtraukti moka visdažādākie jautājumi. Visbiežāk gan tādu rezultātu deva ne jau pati grūtniecība, bet tieši šie neskaitāmie aizliegumi, tajā skaitā arī aizliegums matu krāsošana. 

 

Vai es varu krāsot matus grūtniecības laikā? Ārstu un grūtnieču skaistumu viedokļi tika sadalīti. Daži uzskata, ka krāsas saturošas kaitīgās ķimikālijas iekļūst asinīs pa asinsvadiem , tādēļ viegli nokļūst mazulī. Citi uzskata, ka matu krāsošana nerada kaitējumu, un tas viss ir absurds. Nav īsti pat apstiprināts no medicīniskās zinātnes,vai ir kaitējums vai nav ! Sigitai liekas, katra māmiņa jūt sevi vislabāk . Vai ir gatava pārmaiņām, vai tomēr nogaidīs līdz mazulis nāks pasaulē. Bet jautājums vēl  viens paliek neatrisināts! Kas notiek ar sieviešu organismu pēc dzemdībām ? Vai atkal  nebūs kāds hormonālaiss disbalanss ?  

 

Ko darīt , kam jautāt palīdzību? 

 

Matu krāsošanai vajadzētu būt profesionālam frizierim, izmantojot nepilnīgas krāsošanas metodi un izmantojot dabiskās krāsvielas.

Hormonālas izmaiņu dēļ ir grūti paredzēt matu krāsu rezultātu un cik ilgi krāsa noturēsies .Tik tiešām Sigita var piekrist . Pavisam nesen viņa apkalpoja topošo māmiņu , kas bija ieradusies pie Sigitas atjaunot matu krāsu . Viss tika izrunāts , noteiktā konsultācija bija nepieciešama, lai Sigita sagatavotu klienti un izrunātu visu detalizēti. Lai gala rezultāts nebūtu  abām kā pārsteigums! Jo mēs kādreiz meistari pat nezinām ko sagaidīt, jo materiālu darbība grūtniecības laikā var izspēlēt dažādus jokus: stāsta @sigita _paulina ! 

 

Kas būtu jāņem vērā, pirms sākt krāsot matus? Kuram sastāvdaļām būtu jāpievērš uzmanība ? 

 

⛔️Persulfāti

⛔️Rezorcīns

⛔️Ūdeņraža per oksīds 

⛔️P-fenilēndiamīns 

⛔️Amonjaks 

⛔️Etanols 

⛔️Svina acetāts

 

Protams ietekme , sekas uz veselību noteikti nebūtu , bet ir noteikti jāpadomā arī par alerģiskām reakcijām , kas varbūt liekas nav bijušas nekad, bet mēs nezinām , kā grūtniecība var izmainīt mūsu hormonus un nodarīt imunitātei. 

Tāpēc noteikti konsultējies ar savu friziera meistaru un esi droša , ka  pie Tevis nonāks pareizā informācija. 

 

Lai mums skaisti un veselīgi mati ?