Kontracepcija un vēzis

24. Nov 2012, 10:49 lauvinja lauvinja

Gribu padiskutēt par kontracepciju un tās iesapaidu uz mūsu veselību un ne tikai mūsu, bet arī mūsu bērnu veselību.

Viens no izplatītākajiem kontracepcijas veidiem ir hormonālā kontracepcija - tabletītes, riņkīši, plāksterīši, arī spirāle. Ērti, ar mazu iespēju palikt neplānoti stāvoklī. Viss izklausās ideāli!

Ne tik sen visās malās skandināja, ka hormonālo kontracepcijas līdzekļu lietošana, samazina iespēju saslimt ar krūts vēzi un citiem "sievišķīgiem" vēžīem. Rekomendēja hormonālo kontracepciju visām - sākot no skolniecēm, kuras nudien nav tās apzinīgākās lietotājas, kas tomēr ir svarīgi pie hormonālās kontracepcijas, lai visu laiku netracinātu organismu, beidzot ar krūti  barojošām māmiņām, jo tas tak ērti. Ak, tas tak nekas, ka daļa nonāk bērnam, sīkums vien ir!

Vakardien izlasīju interviju ar ārstu Andri Gardovski, kurš ir P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Pārmantotā vēža konsultatīvā kabineta atbildīgais ārsts un ķirurgs, kurā viņš atsaucas uz pētījumiem, kuri pierāda, ka hormonālās kontracepcijas lietošanas ietekmē veidojas dažādas krūts pataloģijas un palielinās saslimstības risks ar vēzi.

Vai tiešām savu ērtību dēļ esam gatavas bendēt savu veselību?

25. Nov 2012, 08:54

Es nelietoju nekādu kontracepciju,baroju mazo pati bail ka no tām sūda tabletēm viņam var kkas būt,nekādas zāles man nepatīk lietot. Kad biju uz otro pārbaudi pēc dzemdībām,tad teicu lai izraksta kādu kontracepciju izrakstija cerazete tablete,bet es viņas nedzeru un nedzeršu. Sekss man arī nav,jo es to negribu.