Recepšu KOMENTĀRU konkurss: Balvā sezonas produktu kaste no Svaigi.lv!

Recepšu KOMENTĀRU konkurss: Balvā sezonas produktu kaste no Svaigi.lv!

12. Dec 2016, 09:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: pexels.com

Šķiet, vecāku ikdiena nav iedomājama bez steigas, galu galā, dienas otrā puse ir visai saspringta - bērnudārznieks jāpaņem no dārziņa, skrējiens uz mājām, un ak jā - jāgatavo jau vakariņas! Nemaz jau nerunājot par ģimenēm, kurās ir divi vai vairāk bērni. Te nereti situāciju var izglābt vienkārši, ātri pagatavojami ēdieni, kas tiešām ir ne tikai sātīgi, bet arī veselīgi, un ļauj vairāk ģimenei pavadīt kopā.

Balva šajā komentāru konkursā grandioza!

20161128220550-38333.jpg

Sezonas produktu kaste no Svaigi.lv

Ja arī tu priecātos iegūt savā īpašumā kasti ar bioloģiskiem Latvijas zemnieku produktiem, komentāru joslā dalies ar kādu īpašu un veselīgu recepti, kas glābj brīžos, kad ēdienam jābūt gatavam salīdzinoši īsā laikā!

Uzvarētāju paziņosim 14.decembrī.

Veiksmi!

Māmiņu Klubs

Ilvija82 Ilvija82 13. Dec 2016, 19:03

Mums ļoti garšo kartupeļu pica! Nepieciešami kartupeļi, divas olas, šķiņķis, tomāti, sāls, pipari, siers, krējums un ķiploks!Kartupeļus sarīvē, pievieno olu, smalki sagrieztus ķiplokus, sāli un piparus! Cep uz pannas no abām pusēm 5 minūtes! Pārsmērē ar krējumu, pa virsu kārto sagrieztu šķiņi un tomātu, pārkaisa ar rīvētu sieru! Lai labi garšo!

peciņa123 peciņa123 12. Dec 2016, 21:20

Visātrāk un vienkāršāk. Balto zivs fileju ( jebkuru, kas garšo) sagriež gabaliņos, apcep, pieber sāli pēc garšas, beigās pievieno skābo krējumu, nedaudz pasautē, pievieno dilles un gatavs. Šāda mērcīte ļoti labi garšo ar vārītiem kartupelīšiem.

ciparniica ciparniica 08. Dec 2016, 14:45

Svaigēdāju rullīši.
Superveselīgas, ātras un vienkāršas vakariņas: (piemērotas veģetāriešiem un vegāniem)
Vajadzēs:
Rīspapīrs (rimi atrodams āzijas virtuves plauktā)
Savi iecienītie dārzeņi (gurķis, avokado, paprika, tomāti, burkāni, var pielikt arī mango vai ābolu)
Zemesriekstu sviests
Citrons
Sojas mērce
Silts ūdens
Gatavošana:
Dārzeņus sagriež smalkos stienīšos, rīspapīru pa vienai lapai izmērcē siltā ūdenī un ietin iekšā dārzeņus( kā gatavojot pildītās pankūkas)
Pagatavo mērcīti: Samaisa zemesriekstu sviestu ar siltu ūdeni, citrona sulu un sojas mērci pēc garšas.
Gatavos rullīšus aplej ar mērcīti un ēd.

nosiguldas nosiguldas 08. Dec 2016, 12:06

VAKARA UZKODA ( Kad ļoti ļoti gribās kaut ko pēc vakariņām)

Būs nepieciešams Mozarella siers, avokado un tomāts. Griežam aplīšos un kārtojam tomāts, avokado Mozarella, garšīgi un sātīgi

nosiguldas nosiguldas 08. Dec 2016, 12:03

SALĀTI, KAS GARŠO MAMMĀM BET NEGARŠO BĒRNIEM. ( vismaz mūsu mājā)

Salāti sanāk sātīgi un ļoti garšīgi, bet bērniem tie nepatīk. Izmantosim Fetaki sieru spinātus, selerija kātu, tomātu, gurķi, saldo piparu un avokado, granātābols. Dārzeņus sagriežam gabaliņos, pievienojam sauju spinātu lapas un sēkliņas no 1/2 granātābola. Kā pēdējo pievienojam fetaki sieru, kas sagriezts gabaliņos. Mērcei izmanto nedaudz eļļas. ( Sāli nevajag jo Fetaki ir pietiekoši sāļš.)

lauvinja lauvinja 07. Dec 2016, 21:57

Mūsmājas pēdēja gada atklājumi, kas kļuvuši par top ēdieniem mūsmājās - vienkārši, ātri un gardi.

CEPTI ZAĻIE ZIRNĪŠI

Elementāra recepte savā vienkāršībā un ātrumā. Pats galvenais garšo bērniem. Sakarsē pannu, izkausē mazliet sviesta, ņem saldētos zaļos zirņus no sava dārza vai bodes un apcep. Pieber mazliet sāls.

Ēd tāpat vai piekož vasarā savārītus salātus.

ZAĻO ZIRNĪŠU BIEZENIS
Var ēst kā pamatēdienu vai kā piedevu gaļai. Sagriež kartupeļus, kā zupai. Ber katlā. Pa virsu apmēram tik pat zaļos saldētos zirņus. Pievieno ūdeni, lai knapi nosegti un vāra, kamēr kartupeļi mīksti. Sablenderē, pievieno sviestu un sāli.

ĪSTA LATVIEŠA PAĒDIENS JAUNĀ MODĒ
Sagriež sīpolus, burkānus, apcep uz pannas, pievieno saldētās cūku pupas un adžiku. Mazliet apcep - minūtes 5-7 un ēd gardu muti.

CŪKU PUPAS AR SIĻĶI UN BIEZPIENU KĀ LAUKOS
Izvāra saldētās cūku pupas. Pasniedz ar sālītu/marinētu siļķi un biezpienu ar krējumu un sāli. Kā laukos. Ienesam vasaru ziemā.

Kopš atklājām, ka cūku pupas var ideāli saldēt un tās nezaudē savas garšas īpašības un smaržu, tās ir ieguvušas stabilu vietu mūsmājas saldētavā līdzās saldētiem zirnīšiem!

nosiguldas nosiguldas 07. Dec 2016, 09:53

RISOTTO

Ņemam paciņās rīsus un tos novāram. Gatavojam dārzeņus: paprika, tomāts, burkāns, sīpols, ja ir iespējams cukini, ķiploks. Visu sagriežam strēmelītēs un apcepam, vispirms sīpolu ar burkānu, tad papriku cukini un gabaliņos sagrieztu tomātu beigās piespiežam ķiploku. Sāls un pipari pēc garšas. Sajaucam kopā rīsus ar dārzeņiem un uz nelielas uguns izsildam 10. minūtes. Ja ir pa sausu var pievienot eļļu vai nedaudz ūdens.

Ilvija82 Ilvija82 07. Dec 2016, 09:30 mamma27

Būs jāpamēģina man arī!

sandux sandux 06. Dec 2016, 20:54

Man ļoti palīdz multivāres katls - sametam visu, piemēram, sautējumam vai plovam un gaidām, kad noskanēs gatavošanas beigu poga. Un 20 minūšu laikā ir gatava pildītā omlete - mm, supergarda😀

nosiguldas nosiguldas 06. Dec 2016, 16:06

ĀBOLMAIZE
Ņemam lēto baltmaizīti un apgriežam garoziņu, izkārtojam cepešpannā, tāl ia nav caurumiņu. Sagriežam ābolus un pārberam pāri maizītei. Sakuļam trīs olas , dzeltenumus ar glazi cukura un baltumus atsevišķi. 'Dzeltenumiem pieliekam pāris karotes skābā krējumu un olu maisījumu iecilājam baltumā, pārlejam maizīti un cepam cepeškrāsnī 180 grādos 30- 40 minūtes.
Šanāk garšīga ābolmaize un neviens nevar pateikt, ka mīklas vietā ir baltmaize.

nosiguldas nosiguldas 06. Dec 2016, 15:58

SALĀTI

1. burciņa konservētu šampinjonu un galviņkāposts.
Smalki sagriežam kāpostu strēmelēs, tad ar rokām saspaidam, lai salātiņi paliek mīkstāki un sulīgāki. Sagriežam šampinjonus , iejaucam pie kāpostiem, pieliekam nedaudz sāli un karotu majonēzes. ĀTRI UN ĻOTI GARŠĪGI

nosiguldas nosiguldas 06. Dec 2016, 15:55

VISTA UZ SĀLS

Kad man pirmo reizi pastāstīja par šo recepti, es uz stāstītāju skatījos kā uz citplanētieti. Recepte viegla un rezultāts ekselents. Vajag 1.kg rupjo sāli un vienu vistu, 1. ēd. karoti majonēzes

Uz cepešpannas izberam sāli un izlīdzinam pa visu pannu. Pārgriežam vistai vēderu un uzliekam ar vēderu uz sāls. 200. grādos vista cepās 30.minūtes. Pavelkam ārā apsmērējam ar majonēži un vēl ļaujam pacepties 10. minūtes.
VISTIŅA IR SULĪGA, SĀLI TĀ PAŅEM TIKAI TIK DAUDZ CIK NEPIECIEŠAMS. vienīgais mīnus, jāēd kamēr karsta, auksta vairs nav tik garšīga.

P.S. Bildītes pakārdināšanai, Sēņu krēmzupa

nosiguldas nosiguldas 06. Dec 2016, 15:46

SĒŅU KRĒMZUPA

Liekam katliņu ar ūdeni vārīties, sagriežam kartupeļus un pievienojam ķiploku. Kamēr kartupeļi vārās, ņemam sēnes ( es no saldētavas baravikas, bet ļoti labi der šampinjoni), SAGRIEŽU ŠĶĒLĪTĒS, apcepu kopā ar burkānu uz sīpolu, sēnes lieku pēdējās, lai tikai nedaudz apcepās, pievienoju zupai. KAMĒR GATAVOJU SĒNES KARTUPEĻI IR GATAVI. Vāram 10 minūtes, tad pievienojam vienu DZINTARA kausēto sieru, labākā gadījumā ar sēnēm, ja nav tad klasisko. Vēl piecas minūtes un krēmzupa garšīga jau šķīvjos.
P.S. ES NEMINĒJU SĀLI UN PIPARUS, BET PAR TO JAU ZIN KATRA SAIMNIECE liekam bēc saviem ieskatiem.

nosiguldas nosiguldas 06. Dec 2016, 15:42

Ātrie ēdieni ir arī mana prioritāte.
MAKARONU SACEPUMS
Uzvāram paciņu garos ( spageti) makaronus. Uz pannas apcepam sīpoli, burkānu, ķiplociņu un 500. gramus malto gaļu. Ņemam veidni, es lietoju stikla un izkārtojam makaronus, pa virsu nosmērējam ar tomātu pastu, tad izliekam malto gaļu un apberam ar sarīvētu sieru. Cepeškrāsnī cepam 200. grādos, minūtes 15.

mamma27 mamma27 06. Dec 2016, 09:23

😀 Mans glābiņš ir ēdiens maisā! Tie teikumi sākumā pilnībā raksturo manu dienu - skrējies uz visiām pusēm un pēc visiem un pa vidu tam jāpaspēj arī 'pagatavot vakariņas.
Tātad ņemu visparastāko maisu ,kas ir paredzēts cepšanai- samizoju kartupēļus, burkānus, pastinaku, ķiploka daiviņas, papriku(tas pēc noskaņojuma), gaļas gabaliņus. Visu sagriežu kubiņos ,ielieku lielā bļodā un samaisu ar garšvielām- sāls ,pipars, un parasti kāds Santa Maria vai arī cits garšvielu maisījums. Visu kārtīgi samaisa, iemet maisā, aiztaisa maisu ciet un liek krāsnī 180 grādos uz 60 minūtēm. Maisā viss gatavojas, mammai brīvas rokas,nav jāmaisa, nav jāpievieno ,nav nekas jādara- jāsagaida tikai tētis mājas,kas palīdz visu saservet uz šķīvjiem un Labu apetīti!

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 05. Dec 2016, 11:47

Mūsu ģimenē neēdam kopā tikai pusdienas, bet brokastojam un vakariņojam kopā. Lielie bērni vienmēr ir teikuši:"Mamma gatavo vislabāk, nekur nav tik gardi". Brokastīs ēdam mannā, vai auzu pārslu putru, vai arī plānas pankūkas ar mājās pašu radītiem ievārījumiem - mājas vīnogu, jāņogu, upeņu, zemeņu-ingvera, aveņu-piparmētru, vai medu, vai arī priežu čiekuru sīrupu. Ja vakariņas vēlamies "pa fikso", izvēlos gatavot vai nu laša - kausētā siera zupu, vai arī makaronus ar sautētu vistas fileju saldā krējuma-šampinjonu mercē, jo šos abus iespējams pagatavot pus stundas - četrdesmit minūšu laikā. Šoreiz padalīšos ar laša zupiņu, to gatavojām arī vakar, savārot lielu, lielu katlu, lai pietiek vismaz divām ēdienreizēm visai ģimenei. Parasti laša zupiņu vāru no laša galvas un astes daļas. Kamēr mizoju kartupeļus, sīpolus un burkānus, laša daļas vārās, lai sagatavotos gards buljons. Jāteic, tas uzvarās ļoti ātri, tad to nokāšu, izmazgāju katlu un katlā apcepu smalki sagrieztus sīpolus, tiem pievienoju ripiņās sagrieztus vidēji lielus burkānus, arī apcepu olīveļļā, bet to neparspīlejot, lai nebūtu traki daudz eļļas. Ik pa laikam maisu, lai nepiedeg. Tad pievienoju nokāstu boljonu un vāru, kad burkāni gandrīz gatavi, pievienoju vidēji lielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Tad pielieku sāli, piparus, lauru lapas, nedaudz arī adžiku. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievienoju vienu kārbiņu klasiskā kausētā siera. Kad zupiņa gatava, pievienoju arī smalki sakapātas dillītes un atkaulotu lasi. Zupiņa ir super garda, ātri un vienkārši pagatavojama. Siers dod sātīgumu, bet pašu audzētie dārzeņi īpašo veselīgumu. Mūsu ģimenē šī zupiņa ir TOPA augšgalā. Lai labi garšo! Šo zupiņu īpaši slavēja arī mūsu ome ar opi, pie mums viesojoties.