Kokneses dabas taka

Kokneses dabas taka

31. Jul 2019, 14:07 Cielavinna Cielavinna

Koknese iedvesmo un pārsteidz visos gadalaikos. Par to pārliecināsieties dodoties pastaigā pa Kokneses dabas taku. Kokneses dabas takas kopējais garums ir ap 2 km gar Pērses un Daugavas krastiem. Taka vedina mirkli apstāties un baudīt visskaistākās dabas gleznas, ūdens tuvumu un senatnes mantojumu. 

Kokneses dabas taku ieteiktu apmeklēt kaut vai viena iemesla dēļ, ka tā atrodas Daugavas krastā- skaisti dabas skati, iespēja nopeldēties labiekārtotā peldvietā, ieturēt pusdienas svaigā gaisā. Taku iespējams izbraukt ar ratiem. Vienīgais mīnuss ka tā nav apļveida, atpakaļ jādodas pa to pašu ceļu. Taku var izbraukt arī ar velosipēdiem. Pa ceļam ir vairākas atpūtas vietas un ugunskura vietas, pie kurām gan nav soliņu.

Kokneses dabas takas sākums ir pie Daugavas krastā stalti stāvošās evanģēliski luteriskās baznīcas, kuras tornī apmeklētājiem iespējams uzkāpt bez maksas. Mēs to neizdarījām, apskatījām baznīcu tikai no ārpuses.

Netālu no takas atrodas arī Kokneses pilsdrupas un Likteņdārzs. 

Taku atrast var viegli- wazze ieliekam Kokneses dabas taka un smuki tiksiet līdz tai, vienīgi automašīnu īstit ur nav kur atstāt, mēs atstājām pie tuvākā veikaliņa.

Taka atvērta visos gadalaikos un jebkurā dienakts stundā.

Iesaku šo vietu!

 

lauvinja lauvinja 01. Aug 2019, 11:29

Izskatās tiešām jauka!