Ko darīt, ja vīrs grib seksu, bet es vēl neesmu tam gatava?

Ko darīt, ja vīrs grib seksu, bet es vēl neesmu tam gatava?

29. Jun 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sievietei grūtniecības laikā izmainās hormonu līmenis un tā ietekmē var mainīties vēlme mīlēties. Lūk, esam saņēmuši kādas māmiņas vēstuli: „Tagad mazulim ir 6 nedēļas un mans vīrs mani spiež nodarboties ar seksu, bet es vēl nejūtos tam gatava. Ko man darīt?”. Devāmies pēc atbildes pie psiholoģes Diānas Zandes. 

„Pēcdzemdību periodā būtu svarīgākais izrunāt savas sajūtas ar partneri: pastāsti, ka Tev ir pazeminājies libido, ka vēlme mīlēties ir kaut kur pagaisusi un ka vēl nejūties gatava,” iesaka psiholoģe. „Šis ir laiks, kad partneriem mācīties pacietību un sapratni, tāpēc pats galvenais, lai izvairītos no konfliktiem ir komunicēt savā starpā.”

Pat tad, ja šajā laikā nejūties seksīga un kā sieviete, izvirzot priekšplānā māmiņas pienākumus un sajūtas, ir tikpat svarīgi kopt arī partnerattiecības un neatstāt tās novārtā.

„Tai nav jābūt pat dienai, kad pabūt kopā ar mīļoto, pietiktu arī ar pāris stundām, kas tiktu pavadītas kopā ar partneri. Atstājiet mazuli kopā ar uzticamu cilvēku un dodoties kaut nelielā pastaigā, dodieties uz filmu,” iesaka psiholoģe. „Ja tas nav iespējams, tad vakarā, kad mazulis ir nolikts gulēt, veltiet laiku tikai viens otram- bez TV, bez mobilajiem tālruņiem- tikai divi vien. Tāpat svarīgi ir runāt par attiecībām, par savām sajūtām, nevis tikai par mazuļa dienas sasniegumiem, autiņbiksīšu maiņu vai citām ikdienišķām lietām.”

Izrunājot savas sajūtas, iespējams, atgriezīsies arī jaunās māmiņas libido. Lai to paceltu, veiciet sagatavošanās pasākumus- apskaujieties, sabučojoties, veltiet laiku nesteidzīgiem skūpstiem. Pat tad, ja netiksiet līdz seksam, fizisks kontakts abiem no partneriem ir nepieciešams.

„Ja jaunajai māmiņai joprojām doma par seksu un mīlēšanos ar vīru neiet pie sirds, tad ieteicamas vairākas nodarbes, kas ir kā fizisks kontakts, bet nav seksuāls, tomēr tajā pašā laikā tas jūs satuvinās,” padomā dalās Diāna Zande. „Piemēram, partneri viens otru masē vai kopīgi dodieties vannā. Šādas kopā būšanas ir lielisks veids, lai atjaunotu attiecības, kas bija pirms bērniņa piedzimšanas.”

Tātad- izrunājiet savas sajūtas un uzticieties viens otram!

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Kā Tu atguvi vēlmi pēc seksa pēc bērniņa piedzimšanas?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 06. May 2011, 16:26

Katram savs 😃 ir jau arī citi veidi, kā neciesties!

06. May 2011, 12:22

Man gan ar šo nebija problēma...pirmkārt man pašai ar bija liela kāre 😃, un otrkārt vīriņš man neko neuzspieda. Grūtniecības laikā man šad un tad uznāca, ka nu negribējās...viņš saprata un par visām varītēm nespieda man. Es domāju, ka Tev vajadzētu parunāt ar viņu, pastāsti kā jūties, kādēļ nevēlies.