Ķirbju pudiņš ar putukrējumu

Ķirbju pudiņš ar putukrējumu

08. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“Ķirbji ir īstens saules iemiesojums! Apaļi un dzelteni, un tik priecīgi, ka, uz tiem raugoties, arī pats topi tāds kā omulīgāks un tāds kā smaidīgāks. Un šķirņu ir tik daudz! Saimniecībā “Kliblapsas” vien izaugot vairāk nekā 40 šķirņu ķirbji! Nolēmām parādīt, cik dažādi var gatavot ķirbjus. Un aizrāvos tik ļoti, ka pārspēju pati sevi – uztaisīju pat sešus ķirbju ēdienus! Visus garšīgus jo garšīgus,” komentē “Latvijas gardāko stāstu” veidotāja un Rimi Gardēde Ilze Jurkāne

Ilze Jurkāne piedāvā recepti, kura gatavota izcilajiem un daudzveidīgajiem “Kliblapsu” ķirbjiem. Vairāk recepšu meklē Gardezi.lv.

Ķirbju pudiņš ar putukrējumu

Šis saldais ēdiens, kuru izgudroju, ciemojoties pie ķirbju audzētājiem, ir variācija par amerikāņu tradicionālo Pateicības dienas ķirbju pīrāgu. Atšķirība tikai tā, ka saldā ķirbju masa, kuru tradicionāli liek pīrāga vidū, nu pasniegta kā pudiņš. 

Nepieciešams:

  • 500 g ķirbja
  • 150 g pekanriekstu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 paciņu vaniļas cukura
  • Ttējk. muskatrieksta, kanēļa un malta ingvera, kā arī nedaudz sviesta. 

Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un vāra nelielā ūdens daudzumā kopā ar garšvielām, brūno cukuru un 1/3 daļu no vaniļas cukura. Pa to laiku uz pannas sviestā apgrauzdē riekstus. Kad ķirbis kļuvis mīksts, pielej klāt 50 ml saldā krējuma. Visu sablenderē un atdzesē. Tad piejauc klāt 100 g sadrumstalotu pekanriekstu. Saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Deserta trauciņos ieliek ķirbja masu. Pa virsu putukrējuma cepurīti, kas rotāta ar pekanriekstu pusītēm.