Ķirbja zupa arī maziem ēdājiem

Ķirbja zupa arī maziem ēdājiem

14. Oct 2018, 23:01 lauvinja lauvinja

Oktobrim piestāv ķirbis. Visi saprot, ka šī oga ir veseliga, bet ar iekļaušanu ēdienkartē ne vienmēr sokas tik labi. Vēl grūtāk, ja ēdāji ir ne tikai pieaugušie, bet arī bērni. Mūsmājās jau vairākus gadus ir knifiņš, kāpēc bērni gaida ķirbju biezzupu. Bet tagad visu pēc kārtās.

Zupai būs nepieciešams:

Ķirbis - apmēram 1 kg, 

Burkāns - viens liels un resns, kādus 300  g smags,

Sīpoli - divi vidēji,

50 g sviesta

apmēram 1/2 l buljons - der gan gaļas buljons, gan dārzēnu buljons, kā pašgatavots, tā no kubiciņa vai arī ūdens un garšvielas.

Dārzeņus notīra, ķirbi sagriež gabaliņos, burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Katlā izkausē svietsu un apcep sīpolus - līdz caurspīdīgiem, bet ne brūniem un piededzinātiem. Pievieno burkānu un ķirbi. Pielej buljonu vai ūdeni. Ar šķirdrumu nevajag aizrauties, ķirbji mēdz būt dažādi, ir tādi, kas izšķīst un veido ļoti šķidru masu, ir tādi, kur prasās vairāk šķidruma. Uzvāra un vāra uz lēnas uguns apmēram minūtes 15-20. Sablenderē, nogaršo, pievieno garšvielas, ja nepieciešams un vēlreiz uzvāra.

Pasniedz ar grauzdiņiem - nopirktiem bodē vai pašu gatavotiem vai čipsiem -siera bumbām - kuram bērnam gan negaršo čipsi?

Lai labi garšo!