Ķirbja rulete!

Ķirbja rulete!

10. Nov 19:01 eatbetterGatavo eatbetterGatavo

Izgrebts ķirbis HALOVĪNOS šķiet neatņemama svētku tradīcija.. 🎃

Bet ko darit ar pašu ķirbja viducīti, ja standarta ķirbja krēmzupas jau apnikušas? 

Varbūt Tev arī mājas vēl ir aizķēries kāds gardais rudens ķirbis un vēlies no tā ko gardu pagatavot?! 

 

Man ir risinājums:

ĶIRBJA RULETE!

 šī būs ļoti garda recepte, un nezinot, kas ir sastāvdaļās, neviens nekad nepateiks, ka gatavots ar ķirbi -  tā es apmānīju savus puišus :)

 

NEPIECIEŠAMS:

Mīklai:

* 5 ēd/k kviešu milti

* 4 ēd/k cukurs

* 1 tējk. cepamais pulveris

* 1/2 tējk. soda

* 1,5tējk. kanēlis

* šķipsniņa sāls

* 4 olas

📌 5 ēd/k blenderēts ķirbis

 

Krēmam:

* ~2 ēd/k pūdercukurs

* 50gr sviests istabas temp

* 200gr philadelfijas krēmsiers

 

PAGATAVOŠANA:

Mīklai visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā bļodā. Ņem citu bļodu un sakul olas, pievieno iepriekš izvārītu un sablenderētu ķirbi un kopā sakul. Kad olas un ķirbis kopā sakults pievieno visas sausās sastāvdaļas un samaisi viendabīgā masā.

Liec iepriekš 180 grādos sakarsētā krāsnī un cep 14 minūtes.

 

Tikmēr vari sagatavot krēmu:

Sakul ar mikseri krēmsieru, sviestu un iesijātu pūdercukuru. 

 

Kad biskvīts ir izcepies nekavējoties izklāj dvieli, ko esi apbēris ar pūdercukuru. Sākotnēji papīrs varētu pagrūti nākt nost, bet uzmanīgi to noņem kamēr biskvīts ir vēl silts . Sarullē visu rullītī. Atļauj nedaudz nostāvēties - 5-10min. Un rullē vaļā iesmērējot visu pamatni ar krēmsieru. Kad biskvīts ir iesmērēts rullē visu ciet kā ruleti , ietin pārtikas plēvē un atstāj uz nakti ledusskapī sasūkties!

 

Garša ir vairāk kā debešķīga, nav ļoti salds, bet ir tieši tāds, kā mūsu ģimenei garšo! Gan krēmam gan biskvītam es pa vidu sastāvdaļas pagaršoju, lai nebūtu pārāk salds, ja Tu esi absolūts saldummīlis, iespējams prasīsies cukura vairāk- bet pagaršo :)