Kempings "Usmas Meķi" pie Usmas ezera, Kurzemē

Kempings "Usmas Meķi" pie Usmas ezera, Kurzemē

15. Jul 2016, 10:46 laurlapa laurlapa

Zinot, ka mēs ar ģimeni ceļosim pa Kurzemi, bijām nolēmuši aizbraukt arī pie Usmas ezera. Tāpēc jau iepriekš internetā skatījos informāciju par kempingiem pie Usmas ezera. Kempingu pie ezera ir daudz, jo ezers ir ļoti liels.

Tā, kā ceļojām ar bērniem, kempinga izvēlē bija svarīgi, lai mums būtu atsevišķa mājiņa, kur palikt ar dušu un tualeti, un lēti. Lielākoties kempingos ir koplietošanas tualete un duša, bet tas mums neder, jo ceļojam ar bērniem. Daudzi kempingi, kas patiktu, bija jau rezervēti, tas vien nozīmē, ka viss jādara ļoti laicīgi.

Mēs izvēlējāmies kempingu "Usmas Meķi", kur par Eur 50 paņēmām luksus bungālo divām personām - mājiņa ar vienu istabiņu, kurā ir dīvāns, ledusskapis, tualete, duša un pirtiņa, un āra terasīte ar lielu galdu. Grillu nebijām paņēmuši līdzi, tāpēc par grilla izmantošanu vēl vajadzēja piemaksāt Eur 3. Kaut arī mājiņa bija maziņa, paredzēta divām personām, mēs to izmantojām četri (bija ievietota arī bērnu gultiņa).

Ezers bija ļoti skaists, vīram pat izdevās dažas zivis izmakšķerēt. Pie ezera atradās arī neliels bērnu laukumiņš ar šūpolītēm, kāpnītēm un smilškasti. Patika, ka pašā ezera krastā bija ievietots slidkalniņš - ja pa to šļūc, tad iekrīt ūdenī. Tas meitiņai ļoti patika, bet viņai ātri palika auksti, jo ūdens nebija ļoti silts.

Kempingā bija iespēja arī paņemt laiviņu, lai izbrauktu pa ezeru (bet mēs to neizmantojām, jo viens bērniņš ir pavisam mazs). Redzējām, ka daži kempingā bija paņēmuši pirti, kas atradās pašā ezerā - pērās pirtī, kad sakarsa leca ezerā peldēt.

Mēs atpūtāmies ļoti labi - cepām desiņas, peldējām, spēlējāmies. Jauka atpūta pie dabas kopā ar bērniem.