Keksiņi uz pieprasījumu

Keksiņi uz pieprasījumu

12. Jan 2016, 15:45 cecii cecii

Šī recepte tapa laikā, kad vienam no bērniem ārsts aizliedza lietot olas, otram piena produktus un kviešus, bet man kā mammai, bija svarīgi, lai pasniegtais keksiņš būtu ne tikai našķis, bet vērtīgs launaga ēdiens. Gala rezultāts ir izrādījies tik labs, ka keksiņi uz pieprasījumu no bērnu puses tiek gatavoti vismaz 2x ned. Un man prieks, ka tie ir gan izcili no uzturvērtības viedokļa, gan gardi.

300 ml, jeb pusotra glāze pamata biezeņa. Tas var būt vārītu ābolu biezenis, tvaicēts blenderēts ķirbis vai kabacis, plūmju biezenis, saspaidīts banāns

100 ml neitrālas eļļas, es liku olīveļļu, bet tikpat labi der vīnogu kauliņu vai rapšu

pusglāze cukura (es lieku nepilnu pustējkatoti stēvijas saldinātāju un ~2 ē/k brūnā cukura)

sauja jebkādas ogas, vai nu svaigas, vai žāvētas pēc izvēles. Man bija saldēti ķirši, un kaltēti smitsērkšķi, sanāca izcili. Tikpat labi varam pievienot sēkliņas - linsēklas, čia, vai smalcinātus riekstus.

šķipsniņa vaniļas cukura

2 glāzes griķu miltu, bet noteikti zaļo griķu. Ļoti labi der ZS "Kaņepītes" griķu milti. Ja vēlas, daļu var likt parastos kviešu miltus, bet pusi noteikti vajag griķu, tas tāpēc, ka tie labi satur visu kopā, jo neliekam olas.

Tā kā šoreiz pasūtījums bija "šokolādes keksiņi", tad pievienoju1 ē/k ar kaudzi keroba pulveri, bet tikpat labi var likt kakao

1 t/k cepamā pulvera

Visas sastāvdaļas pakāpeniski samaisa kopā. Mīklai jābūt ne īpaši biezai. Nogaršo, ja vēlas, pievieno vēl cukuru vai šķipsniņu kanēli. Pilda formiņās un 180 grādos cep ~1h. 

Lai labi smaržo un garšo!

 

Lindinja Lindinja 16. Dec 2018, 22:31

Cecii jūs vēl esat šajā forumā?

cecii cecii 13. Jan 2016, 15:12 kirsissniega

Ai, ar tiem kviešu miltiem pārpratu, bija runa tikai par cepamo pulveri

cecii cecii 13. Jan 2016, 15:11 kirsissniega

Cepamo pulveri var aizvietot ar sodu. Man pašai īsti nepatīk sodas rūgtenā piegarša, tāpēc izvēlos tomēr cepamo pulveri.
Kviešu miltus nevajag. Var cept tikai un vienīgi ar griķu miltiem, bet tad keksiņi nesanāks tik irdeni, būs diezgan blīvi. Labāk tomēr daļu likt citus miltus. Ja nevar glutēnu, tad liec kukurūzas miltus, esmu likusi arī prosas miltus (pati samalu prosas graudus).
Ja glutēnu var, tad mierīgi var likt daļu rudzu miltus. Beidzamo x cepu ar mandeļu miltiem, sanāk gardi.

cecii cecii 12. Jan 2016, 19:02 madeka

Vispār, tas atkarīgs cik lielās formiņās pilda mīklu. Beidzamo x cepu mazās, tad tiešām tikai kādas 40 min. Labāk ik pa brīdim uzmest aci. Citreiz šķiet, ka vidus vēl tāds negatavs, jēls, bet tas tā mānīgi. Izņemot laukā un atdziestot tie " nogatavojas".