Keikpopi - jubilāra cienasts dārziņam!

Keikpopi - jubilāra cienasts dārziņam!

19. Oct 2018, 00:05 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Oktobris, kopš 2016.g mums ir kļuvis par vienu no mīļākajiem mēnešiem gadā, un šogad, nācās piedomāt par šo vēl vienu mazu reizīti vairāk! Kāpēc? Jo jau kopš Jāņiem, mūsu, nu jau divgadnieks, apmeklē dārziņu, un protams, draugi ir jācienā. Tākā man visa cienasta lieta ir pavisam jauna, un ierastos cepumus gluži negribējās nest, ķēros pie kā radošāka..- Keikpopiem! Kā tos gatavoju es, recepte soli pa solītim zemāk:

Pēc manas receptes sanāks aptuveni 70 keikpopi!

Vajadzīgie produkti:

*400gr krēmsiera

*400gr cepumi (pēc izvēles)

*100g sviests

*3ēdamkarotes medus (var arī vairāk , ja gribas saldākus)

*šokolādi (pēc izvēles) kausēšanai (man bija 4 tāfelītes, kuras izmantoju)

*krāsainie graudiņi, kā dekors, ja vēlas ko krāsaināku

*iesmiņi/puļķīši/kociņš uz kā Keikpops stāvēs

Sākam gatavot:

1. Ņemam cepumus, man sanāca 2.5 selgas cepumu pakas. Cepumus sablenderēju blenderī, bet var protams arī savādāk smalcināt - ar āmurīti, mīklas rulli, vai kā citādi pēc sirds patikas.. 

2. Izkausējam sviestu ūdenspeldē 

3. Pievienojam izkausēto sviestu sasmalcinātiem cepumiem. Tāpat pievienojam arī krēmsieru un medu

4. Visu kopā kārtīgi samaisām, līdz sanāk vijīga, viendabīga masa

5. Kad masa izveidota, veidojam vienāda lieluma bumbiņas. Lielums bumbiņām atkarīgs pēc vēlmēm. Šeit ļoti noderēja blakus arī bļoda, kur ik pa laikam noskalot rokas, lai viss nelīp klāt. 

6. Kad arī šis jau ir izdarīts, gatavās bumbiņas liekam uz 1h ledusskapī sastingt, vai 20 min saldētavā. es noturēju 25 min. saldētavā, jo steidzos šo visu pagatavot pirms darba.. 

7.. Pēc 25 min ņēmu bumbiņas ārā un ar jau iepriekš izkausētu šokolādi ( ūdens peldē) sāku gatavot bumbiņas līdzīgākas pēc skata keikpopiem. Ņemam kociņus, iemērcam šokolādē un spraužam bumbiņās. Svarīgi - nebāzt kociņu pārāk dziļi, lai neizduras cauri, bet arī pārāk sekli nē, pēc pāris bumbiņām jutīsi kā vajag.. 

8. Kad arī tas ir izdarīts, liekam atkal ledusskapī uz 20 min, lai šokolāde kārtīgi sastingst. Šo procesu var droši izturēt arī ilgāk, man bija viena paplāte ledusskapī uz pus dienu, un nekāda atšķirība no tiem, ko gatavoju jau pēc 20min.

9.. Laiks dekorēt..

Sagatavoju jau izkausētu šokolāde, graudiņus un ķēros pie pirmajām bumbiņām. Visas uzreiz ārā neņēmu, lai nesasilst, un šokolāde nesāk kust, tāpēc ņēmu dekorēšanai ārā pa 5/6gb. Mērcam šokolādē un kamēr tā vēl nav sastingusi, apberam ar izvēlētajiem dekoriem.

Tiklīdz izņemtās bumbiņas gatavas, ledusskapī iekšā lai sastingst, un ņemam jaunas ārā

Dekorēt var pēc sirds patikas! Es izvēlējos baltās šokolādes glazūru apbērt ar šokolādes skaidiņām, dažas taisīt arī ar krāsainiem graudiņiem. Brūno glazūru apbēru ar zelta un krāsainajiem graudiņiem.

Visu uz nakti atstāju ledusskapī kārtīgi sastingt!  Un gatavs!

Tieši tik vienkārši ir pagatavot šos krāsainos gardumus, un patiešām, ļoooooti gardi.

Ko teica audzinātājas par cienastu?!

Citēju - Visiem ļoti garšoja! Paldies par orģinālo pieeju cienastam - bērni bija pārsteigti un sajūsmā!

Šāda bija mana ideja divgadnieka cienastiņam, varbūt kādai mammai arī noderēs ! Lai radoši un garšīgi cienasti jubilāriem un pārējiem draugiem!