Kas tev būtu jāzina par multivāres katlu?

15. Apr 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šķiet, mūsdienās katru dienu tiek izgudrots kas jauns, kas tāds, kas mūsu ikdienu atvieglo patiešām lielā mērā. Un nu -  varam aizmirst arī par daudzajiem katliņiem virtuvē, jo - pietiks ar vienu!  Pie tam, tas gatavos PATS! Kas tas par katlu, uzzināsim, pateicoties žurnāla un interneta portāla "Četras sezonas" galvenajai redaktorei un trīs grāmatu autorei-  divu meitu mammai Signei Meirānei.

Darbiņu mūsu vietā paveiks multivārāmais katls, pašiem vien viss jāsaliek iekšā!

Kā jādarbojas ar multivāres katlu?

Galvenais princips – salikt daudzus produktus iekšā, kas ir ideāli sautējumiem, putrām, zupām. Visu saliekam iekšā, uzspiežam pogu attiecīgajai programmai, un varam pievērsties citām lietām. "Ja vēlamies kaut ko apcept, te var arī cept, un vienīgais, kas būs jādara – mazliet jāpamaisa," savā pieredzē dalās Signe Meirāne. "Var sagatavot putrai visu arī vakarā un uzlikt taimeri, lai no rīta katls pats sāktu vārīt."

Atliktā sildīšana

No rīta pieceļoties mamma zina, ka mājās būs vēlu, bet vakariņas ir jāēd laicīgi. Šādos gadījumos lieti noder atliktā sildīšana- no rīta visu saliekam iekšā, uzstādām taimeri, kad ēdienam, piemēram, zupai sākt gatavoties un, atnākot mājās, zupa būs silta un gatava!

Mammas vienmēr ar interesi jautā,vai tad ēdiens nevar piedegt? Signe Meirāne ar pārliecību saka, ka nē, jo sis katls uzsilda ēdienu vienmērīgi, nevis tikai apakšu. Ēdiens gatavojoties kopumā nav jāmaisa, viss tiek gatavots vienmērīgi, piedegšanas iespēja ir pavisam minimāla.

20140414153103-77321.jpg

Stollar multivārāmajam katlam ir 15 automātiskās programmas ļauj gatavot ēdienus no mājlopu gaļas, putnu gaļas, zivīm, jūras veltēm, veģetāro pārtiku, vārīt putras, zupas, garnējumu, makaronus, plovu, gatavot taukvārē, pagatavot jogurtus, mīklas, fondī, konditorijas izstrādājumus, džemus, ievārījumus, desertus, kompotus un daudzus citus ēdienus.

Gatavošanas laikā var ielūkoties katlā?

"Un ja nu tomēr gatavošanās laiks ir noteikts kļūdīgi?" jautā māmiņa! Mēs atbildam- tad droši ielūkojaties katlā, lai pārbaudītu, cik tālu ir gatavošanās process! "Tas ir ļoti feini, ka var ieskatīties tur notiekošajos procesos," stāsta Signe Meirāne. "Tas ir drošāk, sevišķi pirmajās reizēs, kad gatavojam, un gribas pierast pie gatavošanas un saprast, cik daudz ūdens vajag konkrēta ēdiena pagatavošanā."

Galvenais- pareizās ūdens un produktu proporcijas

Ēst gatavošana ir kā māksla procesā- jāzina gan sastāvdaļas, gan to,kā to īstenot,lai rezultāts būtu tīkams visām maņām! Protams, multivārāmais katls nebūs kā burvis, kurš pats saliks sevī nepieciešamās sastāvdaļas. Mūsu atbildība ir sagatavot piemērotās sastāvdaļas, lai ēdiens izdotos garšīgs. Ja saturs katlā būs par sausu, tad ēdiens var piedegt. Savukārt, ja, gatavojot sautējumu, būs pārāk daudz šķidruma, var sanākt zupa. Smelies gardas receptes,ko pagatavot ar multivārāmo katlu!

 

Māmiņu Klubs

ONLINE TV videosarunu piedāvā

20140407142903-60605.jpg