Kārumi ziemai: Recepte divi vienā!

Kārumi ziemai: Recepte divi vienā!

30. Sep 2017, 14:20 Maaminja Diaana Maaminja Diaana
     Jau labu laiku plānoju iegādāties augļu žāvēšanas iekārtu, bet Māmiņu Kluba sarīkotais konkurss šo procesu paātrināja - par ko esmu bezgala priecīga!
     Mūsu saldētava ir pavisam maza, tajā ir trīs nelieli nodalījumi, kuros savu vietu galvenokārt jau ir aizņēmušas saldētās zemenes.. Bet ne par tām bus stāsts, jo zemeņu saldēšanas process šim konkursam būtu pārāk vienkārša recepte, tāpēc padalīšos ar recepti, pēc kuras iespējams iegūt divus rezultātus - žavētas odziņas un gardu sīrupu!
     Šoreiz žāvēšu cidonijas, pilādžus un meža dzērvenes. Jāsaka uzreiz, ka vislabāk būtu žāvēt audzētās lielogu dzērvenes, jo meža dzērvenes satur daudz sulas, kā rezultātā viņas nepakļaujas žāvēšanas procesam. Tā kā šī žāvēšanas tūre tiks uzreiz notiesāta, bet no meža dzērvenēm (kopā ar pīlādžiem un cidonijām) sanāk ļoti garšīgs un veselīgas sīrups, tad likšu visu kopā (mamma sadeva tik daudz dzērvenes, ka viņas nav, kur glabāt - bet, lai nemestu ārā, izmantošu tās).
 
     Tagad pievērsīšos receptei:
     Protams, šo var žāvēt arī cepeškrāsnī, izmantojot cepamo papīru, bet ar speciāli šim procesam paredzētu iekārtu viennozīmīgi ir daudz ērtāk, ātrāk un nav "jāsēž klāt", lai nepiedeg. 
     Jāatzīmē, ka ar savu jauno iekārtu darbošos pirmo reizi, kas sanāk tieši šā konkursa ietvaros.
Tad nu tā:
          1. Cidonijas sagriež gabaliņos, ieber trauciņā kopā ar dzērvenēm un pīlādžiem (turpmāk saukti - produkti).
20170930135404-55957.jpg
          2. Izvēlējos "Tupperware" saldējamo trauciņu, jo produkti būs jāliek saldēties uz diennakti.
20170930135808-32446.jpg
          3. Pēc diennakts ņem ārā, pievieno cukuru (aptuveni uz 1 kg pievieno apmēram 700 g cukura) un 2 tējkarotes citronskābes.
20170930135915-75567.jpg
          4. Atlaidina (ieliekot ledusskapī uz diennakti).
20170930135951-89765.jpg
          5. Izņem no ledusskapja un visu samaisa.
20170930140051-62359.jpg
          6. Ļauj ievilkties - glabā istabas temperatūrā līdz cukurs izkūst. 
20170930140154-54072.jpg
          7. Caur sietiņu kārtīgi notecina izveidojušos sīrupiņu.
20170930140405-77317.jpg
          8. Sīrupu var pārliet pudelē un nolikt pie "Krājumiem ziemai".
20170930140509-31653.jpg
          9. Produktus saliek uz tiem paredzētās paplātnes un liek žāvēties. Kopumā produkti žāvēsies 5 stundas - pirmās 3 stundas uz 40-45 grādiem (pēc Celsija), bet atlikušās 2 stundas uz 55-60 grādiem (pēc Celsija).
20170930140741-11110.jpg
          10. Rezultāts gatavs (pa virsu nedaudz uzkaisīts pūdercukurs (dekorācijām), jo notiesāsim tās uzreiz). 
20170930141041-32479.jpg
 
     Atkāpei no tēmas - esmu ļoti apmierināta ar jauno žāvēšanas iekārtu, tā ir ļoti ērti un saprotami lietojama, viegli kopjama, kā arī paralēli paspēju sažāvēt ābolus un burkānus - sanāca lieliski un garšīgi! :)
     Lai labi garšo!