Karlīna Caune: “Piedzimstot mazulim, sieviete no kaķēna pārvēršas par lauveni”

Karlīna Caune: “Piedzimstot mazulim, sieviete no kaķēna pārvēršas par lauveni”

20. Nov 2018, 10:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Karlīne Caune ir Zviedrijā dzīvojoša latviešu modele, kura sadarbojas ar pazīstamākajiem pasaules zīmoliem un iekļuvusi ietekmīgāko pasaules modeļu topos. Pagājušajā gadā Karlīna kļuva par mammu meitiņai Lilī.

Latvijā ir mūžīgā māju sajūta

Karlīna atceras, ka pirmo izrāvienu modeles karjerā piedzīvoja 16 gadu vecumā, kad viņai bija vēl lielāks jaunības maksimālims nekā šobrīd, un tobrīd šķita neaprakstāmi aizbraukt ārpus Latvijas un visu redzēt savām acīm. “Pirmajā reizē aizbraucu uz Brazīliju un pēc tam uzreiz aizlidoju uz Ņujorku, kur piedzīvoju pamatīgu kultūršoku, jo, ejot pa ielu, viss gar acīm ņirbēja, visur bija milzu rosība,” atceras supermodele. Kavējoties atmiņās, Karlīna stāsta, ka  viss piedzīvotais šķita fascinējoši.

Tiesa, neskatoties uz pieredzi ārvalstīs un to, ka viņas ikdienišķās mājas atrodas Zviedrijā, Karlīna Caune vienmēr, braucot uz Latviju, uz šejieni brauc kā uz mājām: “Latvija ir mūžīgā māju sajūta, jo šeit ir mana ģimene.” Tieši tāpēc latviešu supermodele uz Latviju cenšas braukt iespējami bieži, jo sevišķi kopš brīža, kad piedzimusi meita. “Es negribu, lai es būtu vienīgā, no kuras viņa dzird latviešu valodu,” skaidro Karlīna. Viņai Latvija ir māju sajūta, kur ik uz soļa viss ir pazīstams, un pat sēžot un dzerot kafiju, apkārt skan latviešu valoda.

Vai viegli apvienot supermodeles darbu ar mammas lomu?

Aizvadītajā gadā Karlīna kļuva par māmiņu meitai un, kā pati atzīst, līdz ar kļūšanu par mammu, viņa ir apjautusi sievietes spēju un to, kāds dzinulis var būt iekšā sievietei. “Mēs ejam strādāt, rūpējamies par ģimeni. Es negribu izklausīties kā vīriešu nīdēja, taču nevaru iedomāties, kā kaut kas tāds varētu izdoties vīriešiem,” uzskata Karlīna, piebilstot, ka savienot viņas darbu ar mammas lomu ne vienmēr ir viegli, jo darbs sastāv no lielas ceļošana. Modeles darbs nozīmē, ka, neskatoties pat uz to, ka jāstrādā tikai viena diena, dažkārt viņa projām no mājām var būt pat vairākas dienas. Šādās reizēs Karlīnai, aizbraucot projām, pirmā doma un prieks ir par to, ka beidzot varēs izgulēties, taču, attopoties, ka ir viena, viņa saprot, ka tas nav tik forši un vairs nespēj sagaidīt mirkli, kad varēs doties atpakaļ uz mājām. Karlīna: “No otras puses, es novērtēju, ka tad, kad nav intensīvais darba periods, varu izbaudīt laiku un vest bērnu uz bērnudārzu, kopīgi doties uz brīvdabas muzeju.”

Atceroties mirkli, kad piedzima mazā Lilī, Karlīna stāsta, ka brīdī, kad tika izrakstīta no slimnīcas, gaidot liftu un saprotot, ka autokrēsliņā atrodas 3kg smaga miltu paciņa, piemeklēja neizpratne par to, vai viņai tiešām tiek uzticēts šāds brīnums. “Es kā mamma patlaban ne vienmēr jūtos pārliecināta, jo ir grūti. Ir slimošanas, negulēšanas un dažbrīd esmu pārgurusi,” atzīst latviešu supermodele, stāstot, ka šādos brīžos sēžot un domājot, vai vispār ir radīta mammas lomai.

Gluži tāpat kā ikvienai mammai, arī Karlīna Caune reizi pa reizei piedzīvo mirkļus, kad pārņem sajūta, ka vairs nav spējīga izturēt. Šādos brīžos liels viņas atbalsts ir vīrs, kurš prot noķert momentus, kad Karlīna vairs nespēj turēt. “Es šajos brīžos atstāju mazo ar vīru dzīvojamajā istabā, aiztaisu durvis un  ieslēdzos guļamistabā, kur skatos kaut vai TV. Šajā laikā neviens mani nerausta, varu mierīgi iemigt,” ar mammas ikdienas sajūtām dalās Karlīna. Supermodele arī atklāj, ka viņai ir izvedojusies lieliska māmiņu grupa ar sešām draudzenēm, kurām ir mazi bērni: “Ja vīri ir projām, mēs cenšamies satikties, jo tad mazie spēlējas savā starpā, bet mēs sēžam pie savas kafijas vai tējas krūzes, un mazliet atslābstam.”

Atbalstīt vienai otru

Karlīna uzskata, ka līdz ar mazuļa piedzimšanu, sievietē ieplūst kosmiskā enerģija, kas ļauj no kaķēniem pārvērsties par īstām lauvām, kas pastāv par savu ģimeni un bērniem.

Tāpēc supermodele visiem latviešiem, jo sevišķi sievietēm un mammām, novēl turēties kopā un vienai otru atbalstīt, jo kopā esam varens spēks. “Novēlu, lai vairojas mammu solidaritāte, kad vienu otru atbalstām, ka runājam par lietām, kas mūs satrauc un par ko pārdzīvojam. Lai mums būtu kopspēks,” intervijas noslēgumā novēl Karlīna Caune

Visu raidījumu skaties