Kāpēc ir vērtīgi, ja ģimenes fotosesijas kļūst par ikgadēju tradīciju

23. Dec 2018, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau sākot ar novembri fotostudijas ietērpjas svētku noskaņās, gaidot pie sevis viesos ģimenes, draugus un ikvienu, kurš vēlas skaisto svētku gaidīšanas brīdi iemūžināt fotogrāfijās.

Izņēmums nav arī Laimīgā mazuļa dienasgrāmatas galvenā varoņa Kārļa ģimene, kuriem šie ir pirmie Ziemassvētki kopā jau trijatā. Viņi šogad viesojās Māmiņu Kluba fotostudijā, kur ģimenes skaistās Ziemassvētku fotosesijās iemūžināja fotogrāfe Kristīne Blūma.

Ja ģimenē aug bērni, tad regulāras fotosesijas ir veids, kā noķert un piefiksēt izaugam bērnu. Fotogrāfe Kristīne Blūma norāda, ka tas ir svinīgs process kopīgi visai ģimenei, sākot ar sapucēšanos fotosesijai, beidzot ar kopīgu bilžu apskatīšanu.

Protams, liela nozīme, lai fotografēšanās process, jo sevišķi, ja ģimenē ir maziņš bērniņš, būtu izdevies, ir arī pašam fotogrāfam. Uz to norāda Kārļa māmiņa Melānija, sakot, ka ir svarīgi, lai fotogrāfs aktīvi sadarbotos ar bērnu.

Lai fotosesija izvērstos par skaistu notikumu, Kristīne Blūma aicina nekavēties, jo bērns izjutīs vecāku emocionālo stresu. Tā vietā studijā ieteicams ierasties laicīgi, lai bērns pagūtu ar to iepazīties, parotaļātos un līdz fotografēšanās brīdim jau būtu iejuties.

Dāvini fotosesijas arī saviem tuvākajiem, jo, kā uzsvert fotogrāfe Kristīne Blūma, fotosesija dažkārt var būt daudz vērtīgāka velte nekā dažādas dāvanas, jo vienlaikus tas ir arī ģimenes kopābūšanas laiks.

Fotogrāfijas var pārtapt par skaistām Ziemassvētku apsveikumu kartītēm - Kārļa ģimene savas fotogrāfijas no Ziemassvētku fotosesijas dāvinās tuvākajiem ģimenes locekļiem, savukārt tuvākajiem draugiem tās nosūtīs kā apsveikuma kartītes.

PIESAKIES ZIEMASSVĒTKU FOTOSESIJĀM MĀMIŅU KLUBĀ