Kaņiera pilskalna dabas taka un tornis

Kaņiera pilskalna dabas taka un tornis

03. Oct 2020, 20:41 Cielavinna Cielavinna

Latvija ir ļoti skaista valsts ar vēl skaistāku dabu, kuru mēs līdz šim var būt tā īsti nekad neesam līdz galam novērtējuši, jo bija iespēja ceļot ārpus Latvijas. Pateicoties vīrusam, jā pateicoties , mums ir iespēja apceļot mūsu zemi un beidzot iepazīt to.

Mūsu ģimene ļoti ir iecienījusi baudīt Latvijas dabas takas un skatu torņus. Centīšos caur bildēm arī Jums nodot daļiņu no šī skaistumu un kas zin, varbūt arī Jums radīsies vēlme uz turieni aizbraukt kopā ar ģimeni.

Aiziet lūkoties pēc skaistas un enerģētiski uzlādējošas vietas- Kaņiera pilskalna skatu tornis, lai nokļūtu līdz tornim jaiziet Kaņiera pilskalna taku, kas ved caur mežu, caur niedrājiem. Ļoti skaista pastaigu vieta itīpaši tagad rudenī. Ejot pa taku ir iespējams izjust senatnes klātbūtni.

Taka Jūs aizved uz Kaņiera pilskalnu un akmeņu vaļņiem. Par to, cik vecs ir Kaņiera pilskalns un kas to apdzīvojis, vēsturnieki joprojām strīdas. Vieni uzskata, ka tā ir ļoti sena cilšu apmetnes vieta, citi spriež, ka to izmantojuši jūras laupītāji, lai uzbruktu kuģiem.

Tajā ir vērts iegriezties, lai uzzinātu ko vairāk ne tikai par pilskalna vēsturi un takas veidošanas pirmsākumiem, bet arī par visas apkārtnes vēstures liecībām, kas sniedzas līdz pat akmens laikmetam. Doties baudīt rudeni, vērojot putnus un baudot dabu.