Kaltēti tomāti ātrai ēšanai

Kaltēti tomāti ātrai ēšanai

25. Sep 12:02 lauvinja lauvinja

Viens no maniem mīļākajiem našķiem ir kaltēti tomāti eļļā ar garšvielām. Šogad nolēmu pagatavot pati. 

Lai tos pagatavotu būs nepieciešams:

Svaigi tomāti 2 kg, vēlams nelieli un ne pārāk ūdeņaini

5-6 daiviņas ķiploku 

100 ml olīveļļas

1 tējkarote provansas garšvielu

sāls

 

Pannā ieklāj cepamo papīru. Tomātus sagriež uz pusēm, ja tomāti ūdeņaini, izņem sēklas un liek uz pannas vienā kārtā.

Samaisa garšvielas, sāli, saspiestu ķiploku ar eļļu.Pārklāj ar maisījumu tomātus.

LIek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 250 grādos 30 minūtes un 150 grādos 90 minūtes.

Atdzesētus liek burkā un pārlej ar eļļu. Var glabāt leduskapī dažas nedēļas. Mūsmājās pirmā plāts tika apēsta pāris dienās vienkārši uz maizītēm.