KAISLĪGĀ KULINĀRA BLOGS: Mājās gatavots Fast-Food

KAISLĪGĀ KULINĀRA BLOGS: Mājās gatavots Fast-Food

02. Jan 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiki visapkārt, te nu arī decembris jau pašā vidū. Un man ar ziemas un aukstuma atnākšanu, organisms tā vien prasa kādu lieku kilogramu, laikam, lai nebūtu tik auksti, vai arī, lai mīkstāks kritiens būtu uz tauku spilventiņa. Un viss pateicoties iemīļotajam fast-food, jā, atzīšos... lutinam mājās sevi tā. Es dievinu kartupelīšus frī, tie man ir kā antioksidants, apēd un dzīve ir skaista. 

Bet tagad ne par mani, bet gan par viņu.. par vīru. Viņš ir visādu Macdonalds burgeru fanāts, un zinu, ka tur iebrauc pat pa kluso. Šī lieta bija steidzami jālabo, un tā tapa mājas burgers, ar mīlestības pilnu mērci, sapratni un skaistiem un veselīgiem dārzeņiem.

Jā, es izlēmu mājās pagatavot fast-food, lai tas nebūtu kaitīgs, bet gan veselīgs. Veselīgums slēpjas svaigos, dabīgos produktos.

20131212065537-92787.jpg

 

Vēl ideja iepatikās ar to, ka iekšā var likt jebko, un kas īpaši aktuāls vīriešiem un arī bērniem - tie atsakās no dārzeņiem. Un zinat, ko vīrs teica, kad apēda šo burgeru? Tavējie burgeri -visgaršīgākie!! :))) Urrā!

Jā, laiks gan aizies mazliet, kamēr tiek galā ar mīklu, bet tomēr - viss gatavots ar mīlestību.

 

Nu tad uzkodīsim!                                   

9 bulciņām vajag:

2-3 glāzes miltu

sviests - 2 ēdamkarotes

sausais raugs - 1 tējkarote

augu eļļa - 1/2 ēdamk. karotes

2 tējkarotes cukura

sāls

1 glāze piena

1 ola

virsū bēršanai:

saulespuķu sēklas, sezama sēklas

20131212065551-87212.jpg

 

Izšķīdinam raugu siltā pienā, pievienojam sāli, cukuru, sviestu, olas dzeltenumu un mazliet miltu, ko beram klāt pamazām. Mīklai jābūt elastīgai. Iespējams, ka tik daudz miltu beigās pat nevajadzēs. Atstājam mīklu atpūsties siltā vietā uz 40 minūtēm.

 

Pēc tam mīklu izveltnējam, uztaisam bumbiņas, saliekam un atkal ļaujam atpūsties.

20131212065244-17657.jpg

Apziežam ar pienu un pārkaisam ar sēkliņām. Liekam sakarsētā krāsnī cepties 180 grādos 25-35 minūtes.

20131212065331-38098.jpg

 

Kad bulciņas atdzisušas, tās atliek sagriezt uz pusēm, un apziest ar ko gardu.

Es apziedu ar mīksto sieru, ieliku rukolas salātus un dārzeņus.

 

20131212065520-44883.jpg

 

Labu apetīti!!