Kādu lomu mūsu veselībā un labsajūtā spēlē šķiedrvielas?

28. Nov 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visi zinām, cik svarīgi katru dienu uzņemt šķiedrvielas, taču reizēm to aizmirstam. Kāpēc šķiedrvielas ir tik svarīgas mūsu uzturā un kādos produktos tās atrast?

Šķiedrvielas uzlabo gremošanu un zarnu veselību, palīdz uzturēt normālu svaru, kā arī regulē cukura līmeni asinīs. Tāpat tās samazina holestarīna līmeni un asinsspiedienu, kā arī sirds un asinsvadu slimību risku. Pieaugušajam dienā ieteicams uzņemt 35 – 45 g šķiedrvielu.

Šķiedrvielu avoti:

  • Dārzeņi un augļi (burkāni, āboli, ogas);
  • Pilngraudu produkti (pilngraudu maize, rīsi, makaroni);
  • Pākšaugi (zirņi, pupas, lēcas);
  • Rieksti un sēklas;
  • Kartupeļi un citi sakņaugi.

Pagatavo kopā ar Ditu gardu un veselīgu smūtija bļodu!

Sablendē banānu ar sauju aveņu, spinātiem un datelēm. Pievieno arī kakao pulveri, zemesriekstu sviestu, auzu pienu un Acorus Balance pulveri. Visu sablendē.