Kad vīrs mašīnā sēž pasažiera krēslā

Kad vīrs mašīnā sēž pasažiera krēslā

21. Feb 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, ja pasažiera krēslā iesēžas mīļotais? Tu lādzīgi stūrē pa ceļu satiksmi, bet pēkšņi aumaļām birst viņa pārmetumi? Konsultē geštaltpsihoterapeite Solvita Vektere.

Ja pie stūres sāk diktēt, tu brauc nepareizi, brauc labāk šitā vai tā, tagad bremzē, un ko pie velna tagad tu dari, zini – šeit stāsts ir par varas sadali attiecībās. Tu stūrē, bet varu grib uzņemties tavs mīļotais. Vai arī jebkurš cits vīrietis, kurš uzskata, ka sievietes pie stūres ir mazāk vērtīgas.

Attiecības kārtot, kamēr vadi mašīnu, tomēr nevajadzētu. Mēģini iekšēji savaldīties un nokļūsti galamērķī. Nevajag lieki izsaukt iespējamas avārijas situācijas, kādas var atgadīties, ja nevietā uzvilksies.

Bet izkāpjot no mašīnas gan skaidri un gaiši pasaki, ka redzi – tev ar mani ir grūti braukt, tu man neuzticies, sarunājam, ka nākamreiz, kad kaut kur kopā dosimies, pie stūres būsi tu. Pavēro, ko tavs vīrietis atbildēs? Skaidrs, ka sēžot pasažiera sēdeklī, ir ļoti jāuzticas šoferim, kurš vada mašīnu. Galu galā tas ir risks ar dzīvību.

Ja nu tavs mīļotais tomēr šad tad gribēs iedzert kādu alus pudeli un stūrēt vajadzēs tev, tad vienojies, ka tikai ar vienu noteikumu – tu stūrēsi, bet viņš sēdēs blakus un turēs muti ciet, nevis komentēs tavu braukšanas stilu.

Šādam paņēmienam ļoti labi vajadzētu nostrādāt. Izmēģini arī tu!

Kā tu tiec galā ar neapmierinātajiem blakussēdētājiem automašīnā – vīriešiem?

zacc zacc 21. Feb 2014, 12:28 u

Man gan liekas, ka vīriešu kritēriji par to, kas ir laba braukšana, ļoti bieži ir nepamatoti.
Man gadās, ka vīrs aizrāda pamatoti, bet komentārus par braukšanas stilu neciešu un neklusēju. Ja es negribu lēkāt pa joslām, tad nelēkāju; vajag man pirms galvenā ceļa 1 sekundi vairāk nekā viņam, tātad vajag (nav runa par čammāšanos nez cik ilgi), neprotu ieparkoties uz milimetriem, braucu meklēt citu vietu; baidos uz šosejas apdzīt smago, neapdzenu. Ja reiz sēžu pie stūres, tad primārais ir būt atbildīgai u adekvāti novērtēt savas spējas, nevis censties pierādīt kaut ko.