Kā ziemā izvēlēties pareizos ādas kopšanas līdzekļus?

23. Jan 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sausa āda rudens-ziemas-pavasara periodā nav nekas neparasts, diemžēl. Apkures sezonā telpās gaiss kļūst sausāks, biežāk sprēgā roku āda, arī sejas un ķermeņa āda kļūst sausa, un attiecīgi - šis ir laiks, kad par ādu ir jārūpējas citādāk. Āda jāmitrina un vienlaikus jābaro. Bet, ko iesākt ar problemātisku ādu? Uz vecāku jautājumiem par šo tēmu atbild Dr.Ilze Koha.

Kā ziemā izvēlēties pareizos ādas kopšanas līdzekļus?

Ziemā, tāpat kā vasarā, par ādu ir jārūpējas citādāk. Ziemā telpās ir sausāks gaiss, kas, attiecīgi, arī sausina gaisu. Tāpat ādas stāvokli ietekmē arī vējš, mitrums. Sausas ādas problēma var skart ikvienu. Āda ir jākopj pareizi - tā maigi jāattīra, jālieto ādu nesausinoši līdzekļi - dušas kopšanas līdzekļi, ādu mitrinošie krēmi vai losjoni. Ādai jābūt mitrinātai ilgstoši, nevis nogludinātai uz īsu laiciņu. Tāpat būtisks ir arī gaisa mitrums telpās.

Bioderma Atoderm dušas eļļa jau mazgāšanās laikā palīdzēs atjaunot ādas barjerfunkciju. Tā jau ir puse no panākumiem. Tiek aizkavēts mitruma zudums un atjaunots ādas komforts. Pēc dušas ir ieteicams uzziest mitrinošu krēmu. Tas var būt ar lielāku tauku saturu vai mazāku, atkarībā no katra cilvēka ādas, galu galā, nedrīkst būt tā, ka krēms sagādā diskomforta sajūtu. Kvalitatīvs, dermatoloģiski pārbaudīts krēms neaizsprosto poras.

20170116121747-44168.jpg

Īpaši barojoša dušas eļļa pret ādas kairinājumu, sausai, ļoti sausai un sakairinātai, jutīgai ādai.

Bioderma Atoderm Préventive barojošais krēms sausai zīdaiņu ādai novērš ādas sausumu un aizkavē atopiskā dermatīta parādīšanos.

20170116121440-29002.jpg

Atoderm Préventive pamats ir Skin Barrier Therapy® patents. Šis patents bioloģiski un noturīgi atjauno veselai ādai raksturīgo barjerfunkciju. Āda sāk funkcionēt kā vesela, un ir iespējams izvairīties no ādas sausuma pastirpināšanās.

 Atoderm Préventive ir īpaši radīts zīdaiņiem (un jaundzimušajiem) ar sausu ādu un noslieci uz alerģiju.

• Skin Barrier Therapy®patents bioloģiski un noturīgi atjauno veselai ādai raksturīgo barjerfunkciju.

 Atjauno ādas aizsargslāni.

• Bioloģiski veicina lipīdu un proteīnu veidošanos.

• Darbojas antibakteriāli.

• Dermatoloģiski drošs.

Sausa āda var būt kā simptoms kādai citai organisma saslimšanai. Ziemā tas var būt pārejošs īslaicīgs stāvoklis, kad āda tiek dehidratēta dažādu apstākļu ietekmē. Ja sausa āda niez, izraisa diskomfortu, un šīs sajūtas ilgstoši nepāriet, rodas apsārtums, ir jādomā par dermatologa konsultāciju. Mazuļiem tas var būt ap 9 mēnešu vecumu, kad ir zobiņu nākšana, piebarošana, tāpat tas var parādīties arī ziemā. Sausa āda var zvīņoties, bērniņš var sakasīt ādu. Atopiskais dermatīts vienmēr lokalizēsies raksturīgākajās vietās. Tāpat, dodoties pie dermatologa, ir jāzina, vai ģimenē ir bijušas arī kādas ādas saslimšanas.

Ja ģimenē šādas anamnēzes nav, tad tas tomēr var būt ģenētiski pārmantots no vecvecākiem vai vecvecvecākiem. Atopiskais dermatīts nav lipīgs, ar citiem bērniem drīkst kontaktēties, bet, ja ir pievienojusies sekundārā infekcija (pievienojušies iekaisumu veidojoši mikroorganismi) un otram bērniņam ir traumēta āda, tādā gadījumā - komunikācija starp šiem bērniem jāierobežo, un par bērna ādu jārūpējas īpaši. Tās nebūs tikai parastas rūpes, tā nereti var būt arī medikamentoza ārstēšana.

Āda jāmitrina regulāri, nevis vienu nedēļu, vienu reizi nedēļā. Tas jādara regulāri!

Sausas vai ļoti sausas sejas ādas barošanai, mitrināšanai un komforta atjaunošanai ziemā lieliski noder Bioderma Atoderm Nutritive krēms. Tas atjauno ādas aizsargslānīti, nomierina ādu un palielina tās izturību pret ārēju kairinātāju iedarbību. 

20170116121936-49071.jpg

 Atoderm Nutritive apvieno divas dabiskas aktīvās vielas (Šī sviestu un avokado ekstraktus), kas ir pazīstami, pateicoties to barojošajām, dziedējošajām un nomierinošajām īpašībām, un divas aktīvas mitrinošās vielas (vazelīnu un glicerīnu).

 

Augstā koncentrācijā iekļautas bagātīgā, netaukainā krēma tekstūrā, šīs aktīvās vielas ļauj Atoderm Nutritive atjaunot ūdens un lipīdu līdzsvaru ādā, lai tā ātri atgūtu sākotnējo komfortu un elastību. 

 Dabiskais, patentētais D.A.F. komplekss paaugstina epidermas tolerances slieksni.

 Atoderm Nutritive nesatur smaržvielas, un tādējādi nodrošina lielisku panesību.

 Atoderm Nutritive ir hipoalerģisks un veidots, lai mazinātu alerģiju risku. 

 Atoderm Nutritive neaizsprosto poras.

 

Ziemā vislabāk būtu lietot aptiekas produktus, tie labāk iekļūst ādā, tās dziļākajā slānī, mitrinot un vienlaikus aizsargājot ādu. Virspusējai iedarbībai nav nozīmes. Tā mēs piemānām sevi, un efektivitātes nebūs. Nepareizi izvēlēti līdzekļi var izraisīt diskomfortu, ādas niezi, lielāku ādas sausumu, pat ādas plaisas.

 

Kā rūpēties par ādu ziemā?

 

  1. Nomazgājam ādu ar Atoderm dušas eļļu.
  2. Maigām, saudzējošām kustībām nosusinām ādu un lietošanai mazulim ar sausu ādu izvēlamies ādu mitrinošu un aizsargājošu līdzekli, ar ko ieziest ādu (Atoderm Préventive). To var lietot gan uz sejas, gan ķermeņa.
  3. Ja ir sausa vai ļoti sausa sejas āda, tad izvēlamies Atoderm Nutritive barojošo krēmu.

 

Neizvēlieties nepiemērotus dušas gēlus, kas ļoti puto un ir ar dažādiem aromātiem!

 

Esiet veseli!

20160209134630-77211.jpg