Kā tievēt pareizi?

Kā tievēt pareizi?

11. May 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau šobrīd jūti, ka nevari ielīst savā šaurajā svētku kleitā, kuru esi plānojusi vilkt uz kādu no vasaras ballītēm? Nāc uz tievēšanas nodarbību ciklu un 6 mēnešu laikā atbrīvojies no 10 un vairāk kilogramiem!

Ko varēsi uzzināt nodarbību cikla laikā? 

-       Atklāt tipiskākos iemeslus, kādēļ rodas liekais svars;

-       Emocionālā ēšana: kas tā tāda un kā no tās atbrīvoties?

-       Sāta sajūtas veidošanās, tās rašanās traucējumi. Kā regulēt apetīti?

-       Kāpēc gandrīz vienmēr pēc pusdienām varam apēst vēl saldo ēdienu? Cik tas ir veselīgi?

-       Kādēļ „aizmirstam“, ko pa dienu esam apēduši?

-       Kas ir veselīgs ķermeņa svars?

Par Inesi Siksnu…

20140428124249-22851.jpg

Kā viņas dzīves ceļš aizveda līdz uztura speciālistes profesijai?

„Sākumā mācījos par vetārsti. Tur bija lekcijas par pārtikas produktu sastāvu un piesārņotajām daļām. Sapratu, ka patiesībā tas mani vairāk interesē, nekā veterinārija. Tad iegadījās, ka man pieteicās mazā meitiņa un tā izdomāju studijas veterinārijā pamest.

Nedaudz vēlāk Stradiņu Universitātē atvēra uztura speciālista programmu, kas mani ļoti uzrunāja. Pieteicos un tā, veiksmīgi apvienojot studijas ar mammas pienākumiem, ieguvu uztura speciālistes diplomu. Šobrīd jau mācos maģistratūrā.

Latvijā uztura speciālusta nozare ir ļoti jauna. Lasu daudz ārzemju literatūras, vērtēju viņu pieredzi. Paralēli tam mana darba vieta ir Pārtikas drošības un dzīvnieku veselības institūtā Bior. Tur veicam pētījumus, kas saistīti ar Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumiem.

Uztura speciālists tas ir cilvēks, kurš ārstē ar ēdienu, nevis zālēm. Un ir tik patīkami pamanīt, ka daudzi mediķi šobrīd Latvijā atgriežas pie apziņas, ka slimībai jāmeklē patiesais cēlonis un jāmaina ēšanas paradumi, nevis jāizraksta kārtējā recepte. Un tas, ka ēst veselīgi ir dārgi, ir mīts! Cik tad maksā šobrīd, piemēram, kāposts? Tas ir gan veselīgs, gan lēts!“

lauvinja lauvinja 11. May 2015, 08:42

Būtu interesanti uzzināt ko MK uztura speciāliste domā par jauno modes tendenci pasaulē par dažādu produktu veselīgumu un proti - šobrīd aizvien vairāk un vairāk izskan viekļi par to, ka teorija- tauki slikti, graudaugi labi- sevi nav attaisnojusi. Par to, ka organisms labāk izmanto olbaltumvielas un taukus, lieko izvadot laukā, bet tieši ogļhidrāti ir tie, kurus liekos pārvēršs tauku šūniņās mūsu organismā.

Reizēm domāju, labi, ka par dārzeņiem domas nemainās!